CsabaPark futópálya - vigyázzunk rá!

2020. április 24. 16:38 | Csiffáry Zsuzsanna

Több mozgásteret biztosít a csabaiaknak a CsabaPark rekortán futópályája, ám egyre gyakoribb, hogy azt nem mindenki használja rendeltetésszerűen. A pályát kifejezetten futók számára alakították ki, vagyis más eszközökkel nem lehet rajta közlekedni.

Békéscsabán, a CsabaParkban kialakított, speciális felülettel rendelkező, úgynevezett rekortán futópálya egyedülálló az országban. Hossza ugyanis 3,5 km, a sétaúté pedig 5,2 km.

A futópályára vonatkozó szabályok a borítás épségét védik. Csak a futók használhatják, más eszközökkel, például kerékpárral, motorral, görkorcsolyával, rollerrel vagy gördeszkával nem lehet rajta közlekedni.

– Ha nem megfelelően vesszük igénybe a futópályát, egyértelműen rongáljuk a minőségét, így hamar tönkremehet. Ráadásul a futókat is zavarja, ha például kerékpárosokat kell kerülgetni – fogalmazott Kozma János a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. igazgatója, hozzátéve, hogy a kutyasétáltatás is tilos a pályán.

 

 

A CsabaPark területén többféle burkolat található, van olyan szilárd burkolat is, amelyen a kerékpárosok közlekedhetnek. A gumipálya inkább egészségügyi sétákra és futásra alkalmas. Bunzel Lívia és párja rendszeresen futnak együtt. Mint mondja, 10 évvel ezelőtt futotta le első félmaratonját, valamint évekig volt futónagykövet Békéscsabán.

– Nagyon örültünk annak, amikor kialakították ezt a futópályát. Több szempontból is előnyös. Fák között tudunk futni, ami a nyári időszakban nagyon hasznos lesz. A kivilágítás pedig lehetővé teszi az esti futásokat. Az ízületi problémákkal küzdő futók számára is kíméletes ez a pálya, hiszen nem a kemény betonon kell futni – mesélte el Bunzel Lívia

Galéria

 

További programok »

FEL