Elismerést kaptak a legjobb szakemberek a kormányhivatal szakmai napján

2018. április 24. 17:13 | Papp Ádám Sándor

Az idei a második olyan év, amikor adták át az Anikó-díjakat a Békés Megyei Kormányhivatalban. Az intézmény ezzel párhuzamosan megtartotta éves anyakönyvi szakmai napját, amelyen a szakmát érintő újdonságokról tájékoztatták az érdeklődőket.

Idén Lénárt Anna (Battonya) és Hurguly Lászlóné (Dombegyház) anyakönyvezetője vehette át a megye legjobb anyakönyvvezetőjének járó Anikó-díjat. Az elismerést második alkalommal osztották ki, amelyet a Békés Megyei Kormányhivatal Hegedűs Béláné Bozsó Anikó emlékére hozott létre. Dombegyház anyakönyvvezetője országos szinten is kimagasló, 3131 főt honosított 2017-ben.

– Az egyszerűsített honosítás 2011 január elsejétől lépett életbe. Dombegyház határmenti településnek számít, ennek is köszönhetjük azt, hogy 3131 fő tett állampolgársági esküt – árulta el Hurguly Lászlóné.

Az eseményen a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója bemutatta a jelenlévőknek a szakmabeli változásokat, valamint az elektronikus ügyintézés folyamatát.

– A 21. században már minden hatósági feladatellátás, többféle kérelem elektronikus úton nyújtható be. Ha sok szakrendszer működik ezeknek az adatoknak, információknak, az eljárás folytatására vonatkozó adatok tárolására, akkor ez a terület sem nélkülözheti ezt az utat – fogalmazott Dr. Krizsán Anett.

A kormányhivatal igazgatója hozzátette: a polgári anyakönyvezés több mint 120 éves múltra tekint vissza hazánkban, így fontos, hogy a szakmában elhelyezkedett szakemberek naprakész tudással rendelkezzenek.

További programok »

FEL