Elismerés a Bartók Béla kórusnak és a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekarnak

2022. július 4. 12:31 | behir

A hétvégén két kiemelt békéscsabai művészeti közösség, a Bartók Béla Vegyeskar és a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar mérette meg magát, mutatta be tudását nívós minősítő rendezvényeken.

Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere a hivatalos közösségi oldalán számolt be arról, hogy a Bartók kórus Keszthelyen, Perlaki Attila karnagy vezetésével, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (KÓTA) Országos Minősítő Hangversenyén, a vegyeskarok kategóriában a Fesztiválkórus minősítést nyerte el.
 
A Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar Sárváron, a VIII. Sárvári Nemzetközi Fúvószenekari Versenyen és XXI. Fúvószenei Várfesztiválon, Döge Csaba karmesterrel, a Felső Kategória (C) I. díját szerezte meg, emellett a kötelező mű legjobb előadásáért járó díjban részesült. 
 

Fotó: Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar

 
– Legyünk büszkék rá, hogy országos viszonylatban is kiemelkedő művészeti műhelyek működnek Csabán, és ezt rajtunk kívül a szakma is elismeri! Gratulálok a kórus és a fúvószenekar valamennyi tagjának, segítőjének! – fogalmazott Varga Tamás. 
 
 

További programok »

Kultúra

Jövő héten indul a Jankay Art Apartman program

Jankay Art Apartman elnevezéssel indul az ország első képzőművészeti tehetségfeltáró programja augusztus 25-én, Békéscsabán. A művészetek kedvelői a workshopokkal színesített, négy napon át tartó programon ismerhetik meg a meghívott fiatal alkotóművészeket, este pedig bemutatkozó vetítéseket nézhetnek meg az Árpád sor 2. szám alatt.
18:46
FEL