Elindul a dinnyés út felújítása

Hétfőn átadták a munkaterületet, miután minden akadály elhárult, hogy a gépek megkezdhessék a dinnyés út felújítását Orosháza irányából Pusztaföldváron, Csanádapácán és Medgyesbodzáson át a dombegyházi határig. Ha az időjárás engedi, jövő héten indulhatnak a munkagépek a területen – írja közleményében a térség országgyűlési képviselője.

A dinnyés út terveit évekkel ezelőtt készítették el, ahogyan Dél-Békés többi szakaszára vonatkozó fejlesztési elképzeléseiket is. 2010 óta lépésről lépésre, kilométerről kilométerre haladnak a fejlesztések.

– Felújítottuk az Orosháza-Kardoskút-Tótkomlós, az Orosháza-Kaszaper-Mezőkovácsháza szakaszokat, megépítettük a dombegyházi határhoz vezető utat, felújítottuk a 47-est Békéscsaba és Vásárhely irányába is, a dinnyés út több szakaszán – például Medgyesbodzást és Nagykamarást érintve – voltak felújítások rövidebb vagy hosszabb szakaszon, és most újra indulnak a munkagépek a dinnyés úton. De idetartozhat a belterületi utcák aszfaltozása, útépítései is, vagy éppen az M5-ös irányába haladó Szentesi út is – sorolja a már elvégzett és folyamatban lévő munkálatokat Simonka György.

 

 

Dél-Békés építésén és szépítésén nagyon sok ember dolgozik, ez egy hosszú munkafolyamat. Persze van még feladat bőven – ismeri el a térség képviselője – de látható, kézzelfogható eredményei is vannak a kitartó munkának, amit a helyiek a mindennapokban megtapasztalhatnak.

– Nagyon hosszú utat jártunk be, és bár tudjuk, hogy minden napra van feladatunk az útfejlesztések vonatkozásában, hiszen évtizedes a lemaradás, amikor előrelépés történik – legyen az egy belterületi szakasz, vagy több százmilliós, közös munkával kiharcolt beruházás – mindig örülök, mert tudom, hogy a dél-békésieknek ezek létfontosságú fejlesztések – fogalmazott Simonka György a munkaterület átadása kapcsán.

A beruházók és a kivitelezők is nagyon bíznak abban, hogy most már az időjárás is tavaszira fordul, és nem akadályozza a kivitelezést a dinnyés úton.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,