Családügyi nemzeti konzultáció: A dél-békésiek véleményére is számítanak

2018. november 30. 15:55 | behir

Mezőkovácsházán tartott ülést november 30-án a dél-békési kistérségi társulás, melyen Simonka György országgyűlési képviselő a családok védelméről és további támogatásáról indított nemzeti konzultáció fontosságáról számolt be. A tanácskozáson részt vevő polgármesterek egyhangú szavazattal határozatban támogatták a képviselő által ismertetett országos konzultációt.

 

A pénteki kistérségi ülésen elhangzott: a kormány 2010 óta folyamatosan bővíti a családtámogatások rendszerét, valamint további gyermekvállalást és -nevelést segítő intézkedéseket hozna. Erről kérik ki az emberek véleményét az újabb nemzeti konzultáció keretében, hiszen a kormány a családokkal és a fiatalokkal együtt szeretne dönteni a mindennapjaikat érintő kérdésekről.

 

– Dél-Békésben az elmúlt években minden fejlesztéssel, felújítással, modernizálással az volt a célunk, hogy az itt élő fiatalok igényeire alapozva számukra és minden generáció számára helyben biztos jövőképet teremtsünk. A Calendula Terv és a most előkészítés alatt álló Calendula Terv 2 is ezt a célt szolgálja – emelte ki a dél-békési kistérségi társulási ülésen Simonka György országgyűlési képviselő hozzátéve, megdöbbentőnek tartják, hogy az ellenzék - mely az elmúlt években sem támogatta a családokat segítő intézkedéseket - a családvédelmi nemzeti konzultációt támadja.

 

A nemzeti konzultáció kérdőívei Dél-Békésben is folyamatosan érkeznek a háztartásokba. Visszaküldeni december 20-ig lehet, de az interneten is kitölthető már a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon.

 

További programok »

FEL