Calendula Szövetség: konferenciák a helyi igények felméréséért

2018. március 28. 07:02 | behir.hu

A Dél-Békés építéséért, szépítéséért 212 szakember közreműködésével Calendula Tervet kidolgozó Szövetség a lakossági kérdőíves igényfelmérések mellett munkamegbeszéléseket, majd májusban Calendula Konferenciát szervez a fiatal és idősebb generációk számára.

Simonka György szövetségi elnök szerint a cél, hogy a térségben élők elvárásai alapján tudják folytatni a munkát, ezért olyan programokat hívnak életre, amelyek alkalmat adnak arra, hogy megismerjék az igényeket, megválaszolják a kérdéseket. A március közepén elsőként Mezőkovácsházán, a héten pedig Orosházán az idősebb generáció számára megtartott munkamegbeszélésen nem volt hiány a jövőt érintő fontos témákban. Az egyes kistérségek településeiről érkezett alkalmankénti mintegy 200 érdeklődő tájékoztatást kapott az országosan is egyedülálló, komplex térségfejlesztési koncepcióról, a Calendula Tervről, melyben prioritásként szerepel az itt élők biztonságának erősítése, az egészségügyi fejlesztések, az élhető környezet biztosítása és a munkahelyteremtés. A szövetség gyógynövény munkacsoportja által kifejlesztett, speciális technológián alapuló, magas hatóanyag-tartalommal bíró egészségvédő szerekről Dr. Karsai József és Prof. Dr. Hajtó János kutatók számoltak be.

– Összesen 16 munkacsoportban dolgozva prioritásként kezelünk mindent, ami hozzáadott értéket növelhet. Legyen szó felújításokról vagy akár vállalkozások termékeinek fejlesztéséről. A legfőbb célkitűzésünk, hogy helyben tartsuk a lakosságot, jövőképet teremtsünk fiataljainknak – emeli ki Simonka György szövetségi elnök, Dél-Békés országgyűlési képviselője hozzátéve, a mezőkovácsházi és orosházi egyeztetésen elhangzott javaslatokra igyekeznek már a májusi nagykonferencián reagálni.

A szövetség polgármesterekből álló elnöksége a közelmúltban döntött arról, hogy generációnként tartanak fórumokat, munkamegbeszéléseket. Ezeken a programokon is téma a lakosságnak és szolgáltatóknak egyaránt kedvezményeket nyújtó dél-békési vásárlói kártya, a Calendula Kártya, csakúgy, mint a térség szinte minden településén bevezetendő, a rászorulók számára napi egyszeri ingyenes meleg étel lehetőségének biztosítása.

 

 

További programok »

FEL