Élelmiszer adomány Békéscsabán

2017. július 6. 15:04 | Szendi Rita

 

Idén csaknem 80 tonnányi élelmiszeradományt nyújt a különleges ellátást igénylő gyermekeknek a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt., összesen 20 millió forint értékben. A Coop Segély kamionja Békés megyében 319 gyermek részére jutatta el adományát.

A Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. a 2011-ben megkezdett támogatási program folytatásaként, az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, idén már negyedik alkalommal, ezúttal 7726 különleges ellátást igénylő gyermeket támogat országszerte 20 millió forint értékű, 78 tonnányi alapélelmiszerekből álló adománnyal. A Coop Segély kamionja az ország mind a 19 megyéjébe kiszállítja az adományt, első állomásként, országos sajtótájékoztató keretében Pest megyébe, a fővárost és Pest megyét lefedve. „A Magyarországon előállított, tartós, COOP sajátmárkás termékekből álló adományt minden helyszínen a COOP üzletlánc vezetői a területen dolgozó munkatársakkal együtt személyesen adják át. Személyes megjelenésünkkel tiszteletünket szeretnénk kifejezni az intézményekben dolgozók, az általuk végzett lelkiismeretes, nehéz, mély hivatástudatot igénylő pedagógiai, ápolási munka, valamint a gyermekek iránt. Az egységcsomagokba hosszú szavatossági idővel rendelkező, a COOP által gyártatott alapélelmiszerek - így például liszt, tej, olaj, tészta, rizs - kerültek” – mondta Mészáros Zoltán, a Hunor Coop Zrt. elnök-vezérigazgatója a Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatnál tartott adományátadással egybekötött sajtóeseményen.

Majd folytatta: „Békés megyében 319 főt, több mint 3 tonna súlyú élelmiszeradománnyal támogatunk. A gyermekközintézmények támogatásával célunk hogy ráirányítsuk a figyelmet a hátrányos helyzetű, különleges szükségletű gyermekek támogatásának fontosságára, a nevelésükben résztvevő intézmények munkatársainak áldozatos munkájára, valamint példát kívánunk mutatni más vállalatok számára is a további segítségnyújtásra.

Szarvas Péter kiemelte napjainkban nagyon fontos. hogy a gazdasági élet szereplői gondoskodjanak a társadalmi felelősségvállalásról és ne feledkezzenek meg a szociális érzékenységről sem. A polgármester továbbá hozzátette "A Hunor Coop Zrt. most már évek óta rendszeresen kimutatja azt hogy a társadalmi felelősségvállalás létezik a cég filozófiájában és ennek most nagyon örülnek itt Békéscsabán a Degré utcai Szociális és Gyermekvédelmi otthon kis lakói."

Több mint 700 gyermek tartozik a gyermekvédelem alá Békés megyében, ebből 280-an különleges ellátást igényelnek. Gara Ágnes, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság vezetője hangsúlyozta, sokat jelent számukra ez a támogatás.

 

Hét év adományozás

A rászorulóknak élelmiszeradományt juttató Coop Segély Alapítvány, a COOP egyik országos karitatív kezdeményezése. A szervezetet a 2010-es nagy árvíz és a vörösiszap-katasztrófa idején hozták létre a bajbajutottak támogatására. Az Alapítvány azóta is élelmiszersegéllyel, konkrét adományokkal igyekszik az önhibájukon kívül bajba jutottak életét megkönnyíteni.

Az Alapítvány kuratóriumának elnöke a kezdetektől Kemény Dénes, akivel a COOP 1996 óta, a vízilabda válogatott támogatójaként működik együtt. Az elismert szakember elkötelezett a rászorulók, különösen a gyermekek támogatása mellett.

Az elmúlt hét év támogatáspolitikájának eredményeként ez idáig több mint 100 millió forint jutott támogatásra, ebből 55 millió forint a korábbi évek során a különleges ellátást igénylő gyermekek étkeztetésére, valamint több mint 50 millió forint értékű vásárlási utalvány és élelmiszer segélycsomag a legnagyobb katasztrófák idején, pl. az árvíz és a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak.

Az Alapítvány hét éves működését követően, 2013 óta a COOP dolgozóin túl bárkinek lehetősége nyílik, hogy adója egy százalékát felajánlja a szervezetnek.

Kiemelkedő kereskedelmi szereplő

A COOP Gazdasági Csoport, hazánk legrégebbi üzletláncaként 2800 franchise boltjával az ország szinte valamennyi térségében, közel 2 ezer településen jelen van. A COOP naponta több mint 1,5 millió vásárlót szolgál ki, beszállítóin, partnerein keresztül 700 magyar vállalkozás megélhetőségét biztosítja. A tavalyi 582 milliárd forintos csoport szintű árbevételt elérő kereskedelmi csoport országos szinten több mint 30 ezer munkavállalót foglalkoztat, amellyel az ország egyik legnagyobb kistelepülési foglalkoztatója.

Az COOP üzletlánc, Magyarország egyik legnagyobb, máig hazai tulajdonban lévő kereskedelmi szereplőjeként az idén ismét MagyarBrands díjat kapott A MagyarBrands Szakértői Bizottsága azon sikeres magyar márkákat rangsorolta, amelyek méltóképpen képviselhetik a hazai vállalkozásokat számszerűsíthető kritériumok és a GfK Hungária Piackutató Intézet országos fogyasztói kutatása alapján.

Folyamatos felelősségvállalás

A COOP évtizedek óta folytatja társadalmi felelősségvállalással összefüggő tevékenységét.

A Magyar Olimpiai Bizottsággal már több mint két évtizedre visszanyúló együttműködést tudhat magáénak a COOP, amelyet a Magyar Olimpiai Csapat további segítése érdekében idén egy újabb 4 éves olimpiai ciklusra meghosszabbított, mint gyémántfokozatú támogató. Az együttműködési megállapodás keretében a COOP ezentúl is kiemelt szponzora marad a női- és férfi kézilabda-, valamint a férfi vízilabda- válogatottnak.

A COOP a magyar élelmiszeripar teljesítményének elismeréséért, a kiváló hazai termékek népszerűsítéséért a Földművelésügyi Minisztériummal együttműködve idén 12. alkalommal szervezi meg a Coop Rallyt, amely mára a magyar élelmiszer-feldolgozás legszebb hagyományait és leginnovatívabb újításait bemutató igazi ünneppé vált.

Mindemellett a COOP működésének természetes részeként az országos kezdeményezéseken túl a jövőben is felvállalja számos, a helyi közösségeket erősítő sport- és kulturális események támogatását is, és régiós vezetői tevékenységi területükön továbbra is aktívan részt vesznek a lokális gazdaság alakításában.

A COOP fejlesztései során a mai kor követelményeit figyelembe véve boltjaiban olyan műszaki megoldásokat alkalmaz, amelyek jelentősen hozzájárulnak az energiafogyasztás minimalizálásához, valamint a környezet megóvásához.

 

 

További programok »

FEL