Sulipak(k)oljon a mélyszegénységben élőkért!

2023. augusztus 11. 14:45 | Vári Bianka

A 2023-as év elképesztő nehézségek elé állította a magyar családokat és ez kiemelten igaz a mélyszegénységben élőkre. A Baptista Szeretetszolgálat több száz nehéz sorsú kisgyermek iskolakezdését segítette tanszeradományokkal. Idén augusztus 1-je és szeptember 3-a között szerveznek akciót, hogy ne üres iskolatáskával kezdjék a tanévet a rászorulók.

Tanszercsomagokat állított össze a Baptista Szeretetszolgálat, és az egyik hazai webáruház, amellyel a szegénységben élő családok gyermekeinek iskolakezdését segítik.

Az internetes oldalon 3000 forint egy-egy tanszercsomag adomány, amely tartalmaz többek között színes ceruzát, rajzlapot, füzeteket, ollót, ragasztót, és tolltartót. "Az adományból megvásárolt Tanszercsomagokat eljuttatjuk a Baptista Szeretetszolgálathoz, akik gondoskodnak róla, hogy jó helyre kerüljenek az ajándékok." - írja a webshop.

A kampányhoz a Nox énekesnője, Péter Szabó Szilvia is csatlakozott. A Sulipakk kampány jószolgálati nagykövete népszerűségével segít a szeretetszolgálatnak abban, hogy minél több helyre eljusson a tanszergyűjtés híre, hogy a lehető legtöbb iskolaszert tudják összegyűjteni rászoruló gyermekek számara. Szilviék élete nagy változás előtt áll, hiszen kislányuk, Emma most kezdi az iskolát. Már minden füzetet, ceruzát, festéket megvettek, s látva azt, hogy mennyi minden kell egy kisgyerek beiskolázásához, döntött úgy, segíteni szeretne azoknak, akiknek nehézséget okoz az iskolakezdés.

 

 

– A kislányom annyira várja az iskolát, hogy legszívesebben a nyári szünetet is kihagyta volna! Már most látszik, hogy reál beállítottságú, négy évesen ugyanis eldöntötte, hogy építészmérnök lesz, ha nagy lesz. Ugyanis mindenképp olyan szakmát szeretett volna, amelyben számolni és rajzolni kell. Édesanyám tanítónő, s ő is megállapította már, hogy Emma valószínűleg ebbe az irányba megy, ellentétben velem. Én már úgy mentem iskolába, hogy tudtam olvasni, humán beállítottságú voltam már a kezdetekkor – mondta az énekesnő.

A nagylányos szoba berendezése még folyamatban van a családban, Emma nem csak íróasztalt kap, de kicsit át is alakítják a szobáját, hogy kényelmesebb legyen a tanuláshoz.

– Most látom csak, mennyi elintéznivaló van akkor, amikor egy kisgyerek iskolába megy, s ezt minden évben meg kell tenni. Szeretnék minél többet segíteni olyan családokon, akik számára ez esetleg gondot okoz!

 

forrás: A Baptista Szeretetszolgálat facebook oldala

Péter Szabó Szilvia is csatlakozott az akcióhoz; kép: A Baptista Szeretetszolgálat facebook oldala

További programok »

FEL