Együttműködési megállapodást írt alá a Vöröskereszt és a Kormányhivatal

A Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete eddig is jó eredményeket ért el,  a véradások szervezésében például az országos 3 legjobb között van. A szűrések és a lakossághoz való eljutás tekintetében viszont van még fejlődési lehetőség -hangsúlyozta Dr. Párducz László megyei elnök. Hozzátette: a kormányhivatallal aláírt együttműködési megállapodás révén hatékonyabb lehet a mindennapi munkájuk.

 Takács Árpád kormánymegbízott elmondta: a Vöröskereszttel való együttműködésük alapját a közös érték az egészség elnevezésű program jelenti. A következő 3 évben Békés megye valamennyi településre el fognak jutni és együttműködnek más civil szervezetekkel, önkormányzatokkal, szociális intézményekkel, de legfőképpen a Vöröskereszttel. A legfőbb céljuk, hogy az egészséges életmódra, tudatos étkezésre és a mozgás fontosságára felhívják a figyelmet.

A kormánymegbízott hozzátette: együttműködési megállapodásuk arra is kiterjed, hogy az eddiginél több véradást szervezzenek a kormányhivatal dolgozóinak bevonásával.

Megosztás:

Címke: , , , ,