Együttműködés az orosházi főiskola és a megyei kormányhivatal között

A fiatalok helyben tartása, az elvándorlás megállítása az egyik fő célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet az orosházi székhelyű Kodolányi János Főiskola és a Békés Megyei Kormányhivatal képviselői írtak alá.

A térség országgyűlési képviselője, Simonka György az együttműködéssel kapcsolatban elmondta, Orosháza egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy egyetemi várossá váljon.

– Célunk, hogy kollégiumot, inkubátorházat építsünk, új szakokat tudjunk  indítani Orosházán, a főiskolán. Fontos, hogy jól fizető munkahelyeket tudjunk létrehozni, és itt tudjuk tartani a fiatalságot, az itt élő embereket – fogalmazott Simonka György.

A főiskola az egyetlen olyan felsőfokú oktatási intézmény, amelynek a központja is Békés megyében van, ez pedig nagyon fontos az itt élőknek – árulta el a város polgármestere. Dávid Zoltán kiemelte: a kormányhivatal és az iskola közötti kapcsolat biztosítja a diákoknak a gyakorlati helyet, a megállapodásnak pedig így népességmegtartó ereje is lehet.

– A kormányhivatalban is tudnak gyakorlatot végezni az itt képzett diákok. Ez fontos a kormányhivatalnak és fontos Orosházának is, hiszen nem kell a képzéssel máshova, és a munkahely is itt van Orosházán. Az oktatás erősítése rendkívül fontos ahhoz, hogy a fiatalok itt maradjanak, ne menjenek máshova tanulni – emelte ki a város polgármestere.

A főiskola rektora dr. Szabó Péter arról beszélt az ünnepségen, hogy az intézményük küldetésének teljesítéséhez partnerek is szükségesek.

– A Kodolányi János Főiskola az ország első olyan felsőoktatási intézménye, amely kooperatív modellben dolgozik. Ez azt jelenti, hogy az oktatási programba is beépítjük a partnerek tudását. Ehhez nagyon jó partnerek kellenek, valamint nekik és az iskolának is hitelesnek kell lennie, maradnia a mindennapi munka során is – tette hozzá a főiskola rektora.

A Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója, dr. Rákóczi Attila hangsúlyozta: fontos célkitűzésük, hogy párbeszédet folytassanak a megyében élőkkel.

– Az együttműködési megállapodásoknak fontos célja, hogy minden egyes szervezet, jelen esetben a Kodolányi János Főiskola és a kormányhivatal megismerje a tevékenységi köröket. Megnézzük azt, hogy kinek milyen dolga, küldetése van. Kinek, milyen elképzelései vannak, és ezeket egyeztetve, közös erővel tudjuk a munkánkat egyesítve végrehajtani – hangsúlyozta dr. Rákóczi Attila.

Ezzel az aláírással a kormányhivatal elérte azt, hogy Békés megyében valamennyi felsőfokú intézménnyel megállapodást kötött – fűzte hozzá a főigazgató.

Megosztás:

Címke: , , ,