Együtt ünnepeltek a civilek - galéria

2015. november 25. 12:27 | behir.hu

A Civil Szervezetek Szövetsége tizenhatodik alkalommal rendezte meg a Civil Kulturális Börzét Békéscsabán, a Jókai színház vigadójában. A rendezvényen a szövetség tagjai megtekinthették és megismerhették egymás munkáját, tapasztalatot cserélhettek és szorosabbra fűzhették együttműködésüket.

A Civil Kulturális Börze minden esztendőben lehetőséget biztosít az egyesületek bemutatkozására. A program részeként megtartott kiállításon mintegy húsz különböző standdal találkozhattak az érdeklődők. A Mentálhigiénés Egyesület 15 éve működik, és főként szenvedélybetegeknek nyújt segítséget. 

- Nem először jelenünk meg ezen a civil börzén és most is fontosnak tartjuk, hogy itt legyünk, hogy a civilek tudjanak egymásról, kapcsolatban álljanak egymással, hogy minél jobban, összehangoltan tudjunk tenni egymásért – fogalmazta meg a célokat Bonnyai Sándor szociális munkás.

A szövetséget 1999. november 23-án huszonnégy egyesület részvételével alakították meg, aminek mára több mint száz civil szervezet a tagja. A börzén a bemutatkozás és a tapasztalatcsere mellett a hagyományoknak megfelelően az ünneplés is helyet kapott.

- Most is az 5 éves, a 10 éves és a 15 éves tagsággal rendelkező szervezeteket köszöntöttük, szeretnénk megköszönni nekik azt, hogy velünk voltak, segítettek nekünk, segíthettünk nekik kölcsönösen és kívánom nekik is, hogy találják meg helyüket továbbra is itt a civil szövetségben – mondta el Gólya Pál, a Civil Szervezetek Szövetségének elnöke.

A civil szféra szereplői az élet számos területén dolgoznak, a karitatív tevékenységtől a kulturális megjelenésekig. A szövetség összefogja a szervezeteket és több fronton is segíti a tagok munkáját.

- A civil közösségeknek óriási szerepük van, mert a nehéz helyzetben lévő emberek meg a közösségek, akik egyedül vannak, értelmes programokat kapnak. A Civil Szervezetek Szövetsége rengeteg szakmai programot szervezett, számítógépes tanfolyamokat, továbbképzéseket, ilyen volt például a „Nekünk fontos a család”, az is nagyon fontos projekt volt – hangsúlyozta Szrenka Pálné a szövetség alelnöke.

Az összejövetelen a megjelentek képet kaphattak egymás munkájáról, amelyeket akár később, a mindennapjaik során hasznosíthatnak.

Kovács Dávid

FEL