Együtt a sérült fiatalokért – Egész napos szórakoztató programok Gyulán

Évről évre egyre többen vesznek részt azon a rendezvényen, amelynek minden esztendőben Gyula ad otthont. Idén már negyedik alkalommal gyűltek össze Békés megye sérült gyermekei és felnőttei a Városi Sportcsarnokban.

 

 

Több mint 600 gyermek és felnőtt kezdte zenés tornával a reggelt a csarnokban. A jó hangulatról Somi Margó fittness edző gondoskodott.

– Az integráció miatt nagyon fontos, hogy elfogadjuk ezeket az embereket szellemi vagy testi sérültségük miatt. Nagyon sok helyről érkeztek a résztvevők, többek között Orosházáról, Dévaványáról, Békéscsabáról és a megye más településeiről – mondta el a Szivárvány Napközi Otthonban gondozott fogyatékkal élők, a szülők és az ellátók kapcsolatának szorosabbra fűzését célzó Hatodik Érzék egyesület elnöke, Papp Zsuzsanna.

A gyulai önkormányzat és az esemény szervezői egy missziónak tartják azt, hogy minden évben megrendezzék ezt a szórakoztató műsorokkal teli napot a sérült gyerekeknek.

 

 

– Ennek a rendezvénynek az a küldetése, hogy megmutassa azokat az értékeket, amelyeket az átlagemberektől különböző, valamilyen fogyatékosságal vagy akadállyal élő embertársaink képviselnek: legyenek akár értelmileg akadályozottak, akár mozgásunkban akadályozottak. Itt bemutatkoznak olyan közösségek, olyan csoportok, amelyek megmutathatják sajátos kultúrájukat és mindazokat az értékeket, amelyeket ők teremtenek és képviselnek – fejtette ki Gyula polgármestere, dr. Görgényi Ernő.

A szervezők egész napos sport és szórakoztató programokkal készültek a gyerekeknek, ilyen például a barátságzászló készítés, a kézműveskedés, a “Ki Mit Tud” produkciók bemutatása, sőt még a retro disco is. A programok között idén újdonságként szerepel a solymász bemutató és a henna készítés.

Megosztás:

Címke: , , , , ,