Gazdálkodásra és demokráciára tanítják a gyermekeket a Hetedhét Játékvárosban

Idén tizedik alkalommal nyitotta meg kapuit a hazánkban egyedülálló nyári tábor, a Hetedhét Játékváros. A kezdeményezés célja, hogy a 8 és 12 év közti gyerekek a programok segítségével megtanulják kezelni a pénzt és értékelni az elvégzett munkát.

 

 

A Mi egy Másért Közhasznú Egyesület és a Gyulai Önkormányzat szervezésében megrendezett táborban a gyerekek saját városukban, saját szabályaik szerint élnek és alkotnak. Betekintést nyerhetnek a munka világába és játszva tanulhatják meg a pénz használatát.

A táborban minden úgy működik, mint egy igazi városban: van önkormányzat, utazási iroda, egyetem és rádió. A munkaügyi hivatalon keresztül pedig bőséges kínálatból választhatják ki, hogy aznap hol szeretnének dolgozni. A városlakók különböző kézműves technikákat is kipróbálhatnak, ilyen például a fafaragás, a nemezelés vagy az origami, az elkészült tárgyakat pedig a piacon adhatják el. A gyerekek a megkeresett pénzt beválthatják ételre, italra, de különböző szabadidős tevékenységekre is, mint a strandolás, a kalandpark, a lovaglás vagy a mozi.

– A tábor lényege, hogy a gyerekek megtanulják a pénz kezelési technikáját. Azt, hogy mire való a pénz, hogyan dolgozunk, milyen munkák vannak, és mi mindenre lehet a pénzt felhasználni. A gyerekek műhelyeken keresztül dolgoznak, és a bankban tudják felvenni a fizetésüket – mondta Szabó Enikő, a Mi egy Másért Közhasznú Egyesület szakmai vezetője.

A szervező hozzátette, az elmúlt 9 évben változatos témákat dolgoztak fel a táborban, köztük volt Ázsia, Magyarország és a vizek világa is, a 10 éves jubileum alkalmából pedig idén a szülinap témakörét járják körbe. Szabó Enikő elárulta, hogy idén 240 gyermek vesz részt a táborban, többen közülük már visszatérő táborozók.

 

Gyemendi Réka

Megosztás:

Címke: , , , , ,