Jubileumi fesztivál Gyulán – három napon keresztül a népművészeté a főszerep

2019. június 25. 17:08 | Szendi Rita

Idén immár huszadik alkalommal rendezik meg a Körös-völgyi Sokadalmat Gyulán. A szervezők a háromnapos rendezvényen a Dél-Alföld népművészetét mutatják be az érdeklődőknek.

 

 

Már javában zajlanak az előkészületek a háromnapos népművészeti fesztiválra, amely pénteken kezdődik. A program szervezői kedden délelőtt ismertették a jubileumi rendezvény programjait. Pál Miklósné, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy megközelítőleg ezer néptáncos vesz részt a programon, amelyre a legkülönbözőbb helyekről érkeznek résztvevők, akik különféle néptáncokat táncolnak majd. Emellett mintegy 110-120 kézműves érkezik a rendezvényre, akik részben termékeiket árusítják, másrészt bemutatókat tartanak.

Görgényi Ernő, a fürdőváros polgármestere úgy fogalmazott: rendezvény egyszerre nyújt élményt és szórakozást a család valamennyi tagjának. Mint mondta: a Körös-völgyi Sokadalom a város egyik legértékesebb rendezvénysorozata, amely egyedülálló az országban.

A jubileumi rendezvény pénteken veszi kezdetét, a szervezők ebben az évben is ingyenes programokkal várják az érdeklődőket.

További programok »

FEL