Együtt a Renault és a Trefort középiskola a színvonalasabb szakképzésért

Egyre szorosabb az együttműködés a Meszlényi-Autó és a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma között, ugyanis az anyacég Renault Hungária Kft és a Meszlényi-Autó nagyértékű karosszérialakatos szerszámkészletek térítésmentes átadásával támogatja a békéscsabai szakképzés színvonalának emelését.

Korszerű szakképzést csak duális alapon, a gazdaság szereplőinek bevonásával lehet megvalósítani, ezt napjainkra felismerték az iskolák és a gazdasági élet szereplői egyaránt, ezért természetes a szoros kapcsolatok kialakítása – írja a BSZC közleménye.

A külső gyakorlati képzőhelyek részt vesznek a szakmai ismeretek átadásában. Az oktatás tényleges piaci igényekre irányulhat, a hatékonyság növekszik. A képzés feladatai és terhei megoszlanak a gyakorlati képzőhely és az elméleti képzést biztosító iskola között.

 

Fotó: BSZC

 

A Renault Hungária Kft. régóta segíti a szakképzést, békéscsabai partnerükkel, a Meszlényi-Autóval együttműködve fogadnak tanulókat, részt vesznek új képzések beindításában. Az alternatív gépjárműhajtási technikus képzés beindításában is jelentős szerepet vállaltak, amelyet térségünkben elsőnek indult be, ezzel is segítve a megye fejlődését. A most térítésmentesen átadott szerszámkészletek nagy segítséget jelentenek a karosszérialakatos képzés színvonalának emelésében. Az együttműködés azonban ebben nem merül ki, tervek között szerepel egy közösen üzemeltetett tanműhely a Meszlényi-Autónál, amely jól fogja szolgálni az autós szakemberek képzését. Így versenyképes, korszerű tudással rendelkező autóelektronikai műszerész, autószerelő, alternatív gépjárműhajtási technikus és karosszérialakatos szakemberek képzését, és helyben tartását.

 

Megosztás:

Címke: , , ,