Egyetlen csapatként még mindig veretlen az Előre – 9 éve nem kezdett ilyen jól

2020. szeptember 10. 17:12 | Hidvégi Dávid

Kilenc éve nem kezdett ilyen jól a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó másodosztályban, hiszen hét forduló elteltével még mindig veretlen a bajnokságban, amire nagyon régen nem volt példa.

A csabaiak legutóbb a 2011/12-es szezonban indították veretlenül a szezont. Pásztor József vezetőedző együttese akkor hét forduló után tizenöt ponttal a második helyen állt, majd a következő körben az élre ugrott. Abban a szezonban a másodosztály még keleti és nyugati csoport bontásban létezett. Habár a Békéscsaba az idényben a csak ötször kapott ki, a többi együtteshez képest a legkevesebbszer, végül csak harmadik lett a sok döntetlen miatt.

A lila-fehéreket a tavalyi évhez hasonlóan a 2020/21-es szezonban is Schindler Szabolcs irányította, egészen keddig, amikor is átszerződött a Vasas FC-hez. A Békéscsaba rögtön két rangadóval kezdett, előbb Szegeden nyert 2-1-re, majd következett a Vasas elleni 1-1-es döntetlen. A viharsarkiak a harmadik fordulóban Ajkára utaztak, ahol 1-0-ra győztek, majd egy hektikus meccsen a Kaposvár ellen mentettek pontot 2-0-ról felállva 2-2-re. A Pécs ellen nem tudtak hálóba találni, így 0-0 lett a mérkőzés, majd a Soroksár elleni 1-1 következett. A szurkolók a válogatott szünet előtt végül örülhettek, hiszen a Csaba 2-0-ra nyert Dorogon.

 

 

A Békéscsaba hét forduló után az NB II ötödik helyén áll tizenhárom ponttal, a mérlege három győzelem, négy döntetlen és nulla vereség. A lilák sajnálhatják a sok döntetlent hiszen, ha ezek közül az egyik összecsapást megnyerik, akkor most elsők lennének. Az Előre a nyolcadik fordulóban, szeptember 13-án otthon folytatja a szereplését a Nyíregyháza ellen, immáron újra Pásztor Józseffel, aki karrierje során már hatodjára ül le a kispadra. A klub legenda egy ideje az együttes szakmai vezetőjeként ténykedik.

A Békéscsaba elnöksége már keresi az új vezetőedzőt, de a következő három bajnokin még minden bizonnyal az Előrével trénerként 1993/94-ben NB I-es bronzérmet szerző Pásztor József irányít majd.

 

További programok »

FEL