"Egyetértés, összefogás, környezettudatosság" - Villáminterjú Kiss Gabriellával

2021. április 5. 07:27 | Csiffáry Zsuzsanna

Kis Gabriella eredetileg könyvkötőnek tanult, ám saját elmondása szerint álmai munkahelye 20 éve talált rá egy békéscsabai kreatív hobbiboltban. Úgy tartja, hogy azok közé a szerencsések közé tartozik, akik elmondhatják magukról, hogy a munkájuk a hobbijuk. Tíz kérdésünkre válaszolt.

Kiss Gabriella egy békéscsabai kreatív hobbibolt munkatársa 20 éve dolgozik a szakmájában. Bár elmondta, hogy eredetileg könyvkötőnek tanult, de mégis szerencsésnek érzi magát, mert a munkája a hobbija. Új hobbija az erkélykerteszkedés. Tavasztól nyárig komoly oázist alakított ki otthonában. 

- A munkám során nemcsak eladom az általunk forgalmazott termékeket, hanem lehetőségem nyílik a kipróbálásukra is. Azt gondolom ez a lelke ennek a területnek. Nagyon fontos a hiteles tapasztalatátadás szempontjából. Sokban segíti a munkámat, hogy a beszerzésben is részt vehetek. Kicsit így a sajátomnak is érzem, ez még jobban motivál. Kevés a szabadidőm, ha tehetem kirándulok, túrázok. Egyre jobban vágyom a természet közelségére. Szeretem az otthonomat szépíteni, ott is kamatoztatom a kézügyességemet. Szeretek olyan közegben lenni, ahol új ismereteket gyűjthetek - mondta el Kiss Gabriella. 

 

1. Mi volt a tavalyi évben meghozott legjobb döntése?

- Több időt fordítottam magamra. 

 

2. Ha hozzá jutna egy nagyobb összeghez, mire fordítaná?

- Mivel szeretk túrázni és kirándulni, utazásra. Nagyon szeretném a saját szememmel látni a világot, nemcsak a tévéből nézni.

 

3. Mit gondol mire lenne legnagyobb szüksége a világnak?

- Egyetértésre, összefogásra, környezettudatosságra. 

 

4. Mire a legbüszkébb az életében? 

- A munkámban arra vagyok a legbüszkébb, hogy egy megbecsült, elismert tagja vagyok egy jó kollektívának. Nagyon fontosnak gondolom, ha valamihez hozzáfogunk, azt a lehető legjobb tudásunk szerint tegyük. Nagyon büszke vagyok szülőként három felnőtt gyermekemre. Olyan sikereket értek el, amire álmomban sem gondoltam. Ezek szerint jó útravalót tudtam adni. Büszke vagyok arra, hogy az életemet olyan mederbe tudtam terelni, amiben kiegyensúlyozottan és megelégedéssel tudok élni, tervezni. Lépésről lépésre megvalósítom az elképzeléseimet, az álmaimat.

 

5. Mivel lehet kihozni a sodrából?

- Az igazságtalansággal és az önzéssel. Ezek mélységesen felháborítanak.

 

6. Milyen értékeket helyez előtérbe az életében? 

- A megbízhatóságot, önzetlenséget, intelligenciát, kreativitást, humort. 

 

7. Ha egy társaságban beszélgetést kezdeményeznek, inkább hallgató vagy aktív résztvevője az eseménynek?

- Ha érdekel a téma és van róla ismeretem, mindenképpen aktív résztvevője vagyok.

 

8. Változtatna-e valamin az életében?

- Alapvetően nem változtatnék, de mégis folyamatosan változtatok. (nevet) Nagyon fontos számomra a „jóllét”. Ezért ahogy változnak a körülményeim, az életkorom, folyamatos változtatást igényel az életem.

 

9. Mit csinálna egy tökéletes pihenő napon?

- Kirándulnék a hegyekben vagy városnéző túrán vennék részt.

 

10. Van kedvenc könyve, olvasmánya? 

- Szeretem az emberi sorsokról szóló írásokat. Schäffer Erzsébet könyveit szívesen olvasom.

 

FEL