Egyetem Nap a Csabagyöngyében

2019. február 1. 16:43 | Horváth Szabolcs

Hogyan töltsd ki a jelentkezésed? Mik azok a kreditek? Tényleg nem kell órára járni? Könnyű eltévedni Budapesten? Gyere el, hogy végre ne a hivatalos tájékoztatókból kelljen mindent megtudnod! Ezek voltak a hívószavak az V. Egyetem Napra a felsőoktatás leendő hallgatói számára a Csabagyöngyében tartott rendezvényre. Itt a szóba kerülő főbb témák mellett, a különböző szekciókban bemutatták az egyetemi életet, a vizsgákra való felkészüléstől az egyetemi bulikig, úgy, ahogy a jelenlegi és volt egyetemisták látják.

 

 

Kardinális kérdések a felsőoktatásban való sikeres helytálláshoz. És sokszor tényleg egyszerű, úgymond banális megoldások, válaszok azoktól akik a főiskolák, az egyetemek világában élnek.

– Például a kollégiumi jelentkezés nem teljesen úgy megy ahogyan az le van írva, vannak változások. De fontos kérdés az is, miért érdemes beadni a várólistára a jelentkezést akkor is, ha egyébként azt a választ kaptam, hogy megteltek a férőhelyek? Hogyan lehet az ösztöndíj mellett az egyetemtől még támogatást, kiegészítő ösztöndíjat kapni? Ezek mind-mind olyan dolgok amit nem feltétlenül tudnak a tanárok, a tanácsadók, mert egyszerűen kívül vannak a rendszerből. Ilyenekre az tud válaszolni, aki átélte – mondta Pásztor Csaba az V. Egyetem Nap szekcióvezetője.

 

Fotó: Kovács Dénes

 

Kis csoportos szekcióülésekben is folyt a munka Egyetem Napon. A főszervező szerint a kérdések évről évre ugyanazok: tényleg nem kell órára járni, vagy hogy hogyan éljem túl a vizsgaidőszakot? De fel kell készülni az aktualitásokból is.

– Nyilván vannak változó faktorok. Akár a felvételi eljárásban vagy a ponthatárokban, de változnak az albérletárak ára is. Próbáljuk magunkat mindig napi szintre hozni, frissíteni a tudásunkat. Az a tapasztalatom, hogy minden szekció egyedi, de valahogy mégiscsak közös – mondta Gémes Dávid az V. Egyetem Nap projektvezetője.

A mostani rendezvény a szervezők szerint abszolút beváltotta a hozzáfűzött reményeket, jóval több szekciót nyitottak meg idén, amit most közel 150 végzős, egyetemi évek előtt álló diák töltött meg.

 

További programok »

Oktatás

Honvédelmi tábort tartottak diákoknak Békés-Dánfokon

A katonák mindennapjaival ismerkedhettek meg azok a fiatalok, akik részt vettek a Békés-Dánfokon tartott táborban. A 12 és 15 év közötti gyermekek katonai szabályok és napirend szerint éltek, kiképzésen és versenyeken vettek részt, ráadásul mobiltelefonjukat csak az arra kijelölt időpontban, naponta fél órát használhatták.
2019. július 16. 09:06
FEL