Egyedi kerékpár szerviz állványt telepített Bíró Csaba az ötös körzetben

2019. október 7. 18:10 | Papp Ádám Sándor

A kerékpárok szervizelését megkönnyítő "kerékpár szervízállványt" telepített Bíró Csaba önkormányzati képviselő Békéscsaba belvárosába. Az önkormányzati képviselő elmondta: az állvány a kétkerekűvel közlekedő lakosok megsegítését célozza meg, amelyet a kilazult csavarok meghúzására vagy a gumi felpumpálására lehet használni.

Bíró Csaba önkormányzati képviselő kerékpárral érkezett a Békéscsabai Belvárosi Uszoda bejáratával szemben található, immár műfüves területhez, amely egy kerékpártárolóval is gazdagodott a napokban. Az önkormányzati képviselő egy békéscsabai vállalkozó segítségével egyedi és hasznos eszközt hozott létre a helyi kerékpáros társadalom számára. Ez nem más, mint egy kerékpár szervizállvány.

Bíró Csaba a behir.hu kérdésére elárulta, hogy az állvány eszközei főként a kerékpárok kilazult csavarjainak meghúzására vagy éppen a lapos kerekek felpumpálására használhatók.

– Azok az eszközök találhatóak meg az állvány belsejében, amelyek a kerékpár apró hibáinak javításához szükségesek. Ha komoly a probléma, akkor érdemes egy kerékpár szervizbe elvinni a kétkerekűt. Úgy gondolom, hogy az irány viszont jó, hiszen ilyen nem volt korábban Békéscsabán – fogalmazott az önkormányzati képviselő.

 

Ezek az eszközök találhatóak meg az állvány belsejében. Fotó: Papp Ádám

Ezek az eszközök találhatóak meg az állvány belsejében. Fotó: Papp Ádám

 

– Ez is egy olyan ötlet, amelyet egy a közelben lévő nagyvárost járva láttam meg. Úgy gondolom, hogy nem elég az, ha büszkék vagyunk arra, hogy Békéscsaba kerékpáros város, hanem tennünk is kell azokért, akik napi rendszerességgel használják a kétkerekűt. Éppen ezért az 5-ös körzetben itt Békéscsabán egy olyan szerviz állványt valósítottam meg, amely eddig nem volt fellelhető a városban. A zöld felület felújítása pedig egy korábbi döntés alapján született meg - a Belvárosi településrészi önkormányzatnak - a részét képezi az, amikor egy elhanyagolt területet próbáltunk meg felfrissíteni és megújítani. Akkor jött az ötlet, hogy milyen formában tudnánk ezt megvalósítani: műfüvet még nem láttunk Békéscsabán, természetesen egy olyan területről beszélünk, amelynek gondozását és locsolását nehezen lehetne megoldani. Egy fát is ültetünk a füves részen majd a napokban – fogalmazott Bíró Csaba.

Az önkormányzati képviselő, akinek nem ez az első innovatív ötlete - korábban olyan felfestések elkészítését szorgalmazta, amelyek figyelmeztetik a gyalogosokat, hogy ne mobilozzanak a zebránál - hozzátette: a város több pontján is hasonló állványokat szeretne létesíteni a közeljövőben, például Mezőmegyeren, Gerlán, vagy ahol lakossági igény van az eszköz iránt.

 

Az állvány, a zöld terület és a kerékpártároló. Fotó: Papp Ádám

Az állvány, a zöld terület és a kerékpártároló. Fotó: Papp Ádám

További programok »

FEL