Új felfestések figyelmeztetik a gyalogosokat, hogy ne mobilozzanak a zebránál

2019. október 1. 15:13 | behir

Két új piktogram jelent meg Békéscsaba belvárosában kedden a gyalogos-átkelőhelyeknél: az egyik arra figyelmeztet, hogy ne mobilozzunk, a másik pedig arra, hogy ne hallgassunk zenét, miközben átsétálunk a zebrán.

Bíró Csaba, az 5. számú választókerület képviselője kedden tette közzé, hogy már szárad a burkolatfesték a néhány belvárosi zebránál: ezentúl egy-egy szimbólum hívja fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre. A képviselő a behir.hu megkeresésére arról tájékoztatott, hogy a felfestések ötletét más városok jó példájából merítette, ezzel is nyomatékosítva azt, hogy a gyalogosok fokozott óvatossággal közelítsék meg a közúti csomópontokat, ne hallgassanak zenét, ne mobilozzanak, ha átsétálnak a zebrán. Mint mondta, a választókerület összes gyalogos-átkelőhelyén felfestik ezeket a jeleket, vagyis mintegy 25-30 helyszínen.

A képviselő-jelöltként is induló politikus hozzátette: amennyiben megválasztják, kéri majd, hogy a figyelemfelhívó szimbólumokat minden békéscsabai zebrához fessék fel.

Két új piktogram figyelmeztet arra a belvárosban, hogy mi ne tegyünk, miközben átsétálunk a zebrán. Fotó: 7.TV/Kugyelka Attila

További programok »

FEL