Egy szettre futotta a tét nélküli kaposvári alapszakasz-zárón

2023. március 3. 20:44 | behir

A Kaposvár ellen kezdte és ellenük is fejezte be az Extraliga 2022/2023-as alapszakaszát a BRSE. A KNRC ugyanazzal a hatossal kezdett, mint a múlt heti kupaelődöntő visszavágóján, a csabaiak viszont felforgatott kerettel utaztak el a somogyi megyeszékhelyre, a kezdőben pedig helyet kapott a visszatérő Salla Karhu is.

Kaposvári NRC–Swietelsky-Békéscsaba 3:1 (-18, 21, 19, 20)
Extraliga-alapszakasz, 12. fordulóból halasztott mérkőzés, Kaposvár. Vezette: Mezőffy, Soltész.

KNRC: Godó 11, Maggioni 6, Szedmák 18, Ubavic 29, Bodovics 9, Gyimes 4. Csere: Radnai Lili (libero), Rády, Renko Ilic 1, Budai 1, Hegyi, Radnai Luca. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

BRSE: Glemboczki 20, Karhu 7, Pintér 6, Aktas 21, Mosher 7, Bagyinka 2. Csere: Kertész (libero), Oliinyk 4, Szatmári, Tuska. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Szorosan indult az első játszma, a Kaposvár járt mindig előrébb, egészen addig, amíg 4:5-nél át a csabaiak át nem vették a vezetést. Karhu nyitásaival sorozatban három pontot szereztek, 6:9-nél pedig időt kért Vincent Lacombe. A BRSE reaktivált finn légiósa nem sokkal később megszerezte első pontját is, amit Ceyda Aktas ásza követett, a török ütőjátékos egyértelműen vezérré lépett elő az első szettben. Molcsányi Rita távollétében Glemboczki Zóra avanzsált csapatkapitánnyá, és ő is hozzátette a magáét, valamint a blokkvédekezés is összeállt. A hajrára hétpontos előnnyel fordult a BRSE, Lia Mosher blokkja pedig nyolc játszmalabdát eredményezett, ezekből a harmadikat Aktas bombázta be a kaposvári térfélre

A második játékrész az elsőhöz képest pont ellentétesen kezdődött: eleinte a csabaiak vezettek, de 4:4-nél utolérte őket, majd el is húzott mellettük a Kaposvár, Tóth Gábor 8:4-es állásnál kérte ki első idejét. Ezután megfelezték a hátrányunkat, aztán a hazaiak ezt visszatornázták négyre, sőt megesett, hogy öt volt a különbség. Innen kezdték meg a csabaiak a zárkózást a szett derekán, és amikor 14:9 után zsinórban négy egységet gyűjtöttek, Vincent Lacombe-nak időt kellett kérnie. Kitartóan üldözték a házigazdákat, de az egyenlítés nem akart összejönni, a végjátékot pedig jobban bírta ellenfelük, a négyből a második játszmalabdájukkal pedig ők egalizáltak, csak éppen a szettek tekintetében.

A Csaba 3:0-s repülőrajtot vett a harmadik felvonásban, erre 4:0-s hazai roham érkezett válaszként, mire mi megint egy 3:0-val rukkolt elő a BRSE! A rohanásból végül a Kaposvár jött ki jobban, amely állandó, 2-3 pontos fórt épített ki, majd 14:10-re is ellépett. Ekkor azonban Glemboczki egymás után három ponttal megtolta a szekeret, jött is a hazai időkérés. Szinte tökéletesen reagáltak Lacombe tanítványai, megint eltávolodtak hárommal, folytatódott a második szett végén látott macska-egér harc, ami aztán a hajrára még csak szoros sem maradt. Hat szettlabdával dolgozhatott a KNRC, a másodikkal pedig a vezetést is átvette.

Ezúttal a Kaposvár robbantott a startnál 3:0-val, viszont a hazai gárda ezt meg is tudta lovagolni és 7:2-re meglógott. Itt aztán észbe kapott a Csaba és 7:7-nél utolérték a Kaposvárt, sőt! Nem álltak le a pontgyártással, még ötöt hozzátettek a sorozathoz, 7:2-ről 7:12-re módosították az állást, elsősorban remek blokkjaiknak köszönhetően. Azonban innen is volt visszaút a KNRC-nek, 15:15-nél megint egál volt, úgyhogy Tóth Gábor magához hívta tanítványait. A vezetést is átvették a hazaiak, és bár az első egyenlítés még megvolt, a feltartóztathatatlan Isidora Ubavic vezetésével ezt a hajrát is megnyomta a Kaposvár, amely aztán a négy meccslabdájából az elsőt megoldotta egy szerencsés ásszal.

A BRSE tartalékos csapata tehát 3:1-es vereséggel zárta az alapszakaszt, de a végeredménytől függetlenül is másodikként végzett, és már az is biztos, hogy a MÁV ELŐRE ellen kezdi a rájátszást. Addig viszont még egy MEVZA-elődöntő visszavágó és egy Magyar Kupa-döntő is vár ránk jövő héten.

Tóth Gábor: „Az első szettet nagyon sportosan kezdtük el, aztán ez a lendület alábbhagyott, különösen a szervák minősége hagyott kívánnivalót maga után. Így könnyebben támadott a Kaposvár, de ezzel együtt is rengeteg lehetőségünk volt, különösen a negyedik szettben, ahol 14:9-re vezettünk, majd jött egy rövidzárlat kapitális hibákkal. Viszont harcolt a csapat, ez pozitívum.”

Vincent Lacombe: „Nem ez volt a csabaiak legerősebb összeállítása, de a győzelem az győzelem, és fontos is volt az UTE elleni rossz meccsünk után. Örülök a lányok teljesítményének, főleg a Fatum elleni bronzmeccs előtt.”

Forrás: brse.hu

További programok »

Sport

Három napig versengtek az ifjú párbajtőrözők a Csaba Kupán

Három napig versengtek az ifjú párbajtőrözők Békéscsabán, miután a hétvégén az Alföld Vívó Akadémia ismét megrendezte a Csaba Kupát. A már nagy hagyományoknak örvendő megmérettetés egyben emlékverseny is, amellyel a klub tiszteletét fejezi két elhunyt vívómestere, Csetneki István és Hajtman János előtt.
06:37
FEL