Egyenlített az Újpest, folytatódik a BRSE párharca!

2024. február 21. 21:17 | behir.hu

A csabai röpisek Újpesten folytatták az Extraliga rájátszását, azok után, hogy a három győzelemig tartó párharc első mérkőzésén 3:0-ra nyertek. A fővárosiakkal szembeni, idegenben játszott szerdai meccsen azonban végül nem sikerült növelni az előnyt.

UTE–SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA 3:0 (24, 19, 21)
Extraliga-negyeddöntő, 2. mérkőzés, Budapest. Vezette: Halász, Mezőffy. 

UTE: Kindelan 18, Kilyénfalvi 5, Ambrosio 12, Moreno 8, Milanova 6, James 11. Csere: Baksa (libero), Sziládi. Vezetőedző: Horváth András.

BRSE: Strumilo 10, Stepanenko 14, Bodnár 2, Pintér 7, Aydinogullari, Paskova 6. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Kotormán, Glemboczki 3, Kump1, Becic 2. Vezetőedző: Tóth Gábor.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1–1.

Margarita Stepanenko blokkjával a csabaiak szerezték a meccs első pontját, erre három hazai válasz érkezett. Dominika Strumilo egy blockouttal, egy ásszal és egy hátsó soros ejtéssel adott lendületet a csapatnak, 8:9-nél pedig ismét az ő ütésével álltak az élre.  16:18-nál Horváth András időt kért ugyan, de Stepanenko két blokkjával a BRSE megduplázta előnyét. 21:22-nél megint szorossá vált a helyzet, Strumilo és Miroslava Paskova révén végül Tóth Gábor együtteséé lett a következő kettő pont, ami szettlabdát ért. Nem sikerült élni a lehetőséggel: az Újpest mindhármat hárította, majd egy ásszal ők jutottak előnyhöz és egy blokkal be is fejezték a játszmát.

– Próbáltunk tenni az ellen, hogy az UTE megérezze a vér szagát, ez első körben annyiban valósult meg, hogy nem engedtük őket elszakadni. 7:6 után rendeztük a soraikat egymás után három ponttal, erre ők is reagáltak egy hármas szériával, Tóth Gábor pedig időt kért. 2-3 pontos előnnyel dolgozott a házigazda, a hajrához érve pedig néggyel is el tudott lépni, 21:16-nál pedig már öt volt közte. És ellentétben a decemberi meccsel, amikor a második felvonást sikerült hátrányból megfordítani, a hatból csak az első szettlabdájukat tudtuk hárítani, azaz 2:0-s vezetésre tettek szert – írta a brse.hu

A harmadik etap újpesti ponttal indult , amit újabb öt követett. 8:4-nél már Tóth Gábor ismét időt kért, ez pedig fordulatot hozott:  a csabaiak 9:9-nél utolérték a fővárosiakat, így mesterük, Horváth András ismét időt kért. Kump Alíz kiváló nyitásai 7:0-s sorozatot hoztak, de az Újpest innen is visszajött és 14-nél egalizált. Megmaradt a lendületük, 21:16-ra húzott el az UTE. 

Az Újpest egyenlítésével az is biztossá vált, hogy a BRSE jövő hét szerdán, a MEVZA négyes döntője előtt ismét Budapestre látogat.

– Reménykedtünk benne, hogy hazai pályán egy kicsit másként tudunk röplabdázni. Az volt a fontos, hogy végre lezárjunk egy szettet és az első ebben nagyon sokat segített a továbbiakhoz. Ez egy hosszú párharc lehet, ahol bármi megtörténhet. Mindkét csapatnak fontos a hazai pálya, az lehet a kulcs, ki mennyire frissen tud azokba belemenni – értékelt Horváth András, a fővárosiak vezetőedzője.

– Ez az első szett végén dőlt el, számomra érthetetlen módon nem tudtuk azt megnyerni úgy, hogy 24:21-re vezettünk és volt egy időkérésünk. Később kiderült, ez a mérkőzésbe került, mert utána nem volt tartásunk – összegzett a csabaiak mestere, Tóth Gábor.

Folytatás vasárnap 17 órától a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

 

Forrás: brse.hu

 

További programok »

Sport

Labdarúgás: A Békéscsaba kiütéssel nyerte az Előrék csatáját

Újabb hazai mérkőzés következett a listavezető Békéscsaba 1912 Előre számára a labdarúgó NB III dél-keleti csoportjában, ezúttal a 6. helyen álló BKV Előre látogatott a Viharsarokba. A fővárosiak két vereségből érkeztek Békéscsabára, míg a hazaiak jó formában voltak, hiszen az elmúlt négy mérkőzésüket megnyerték és ebben a naptári évben még nem is szenvedtek vereséget.
2024. április 21. 19:16
FEL