Egy orosházi nő megfenyegette ismerősét: ha nem ad neki pénzt, elvágja a torkát

2020. szeptember 22. 11:15 | behir

Az Orosházi Járási Ügyészség folytatólagosan súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt kezdeményezte egy 37 éves büntetlen előéletű orosházi nő letartóztatását, aki azzal fenyegette meg ismerősét, hogy elvágja a torkát, ha nem ad neki pénzt.

A nyomozás adatai szerint a nő pénteken, 2020. szeptember 18-án, dél körül becsengetett egy – pszichés betegség miatt gondnokság alatt álló – ismerősének Orosháza, Rákóczi úti lakásába kihasználva, hogy a sértett édesanyja, egyben gondoka eltávozott a lakásból. Miután a sértett nő beengedte a lakásba, azt követelte tőle, hogy adja el a táblagépét és az azért kapott pénzt adja át neki, ellenkező esetben elvágja a torkát. A sértett félelmében a táblagépét levitte egy közeli számítógépes üzletbe, ott letétbe helyezte és az ezért kapott 10.000,-Ft-ot visszavitte a lakásba és ott átadta a terheltnek. 16 óra után nem sokkal a gyanúsított a sértettel visszament az üzletbe, ahol a sértett az eladótól a terhelt fenyegetéseinek hatására még további 5000,-Ft-ot kért, majd azt is átadta az őt zsaroló nőnek. A bűncselekménnyel okozott 15.000,-Ft kár nem térült meg.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére azért került sor, mert alappal feltételezhető volt, hogy a terhelt szabadlábra kerülése esetén további fenyegetéssel a befolyásolható sértettet vallomásának visszavonására, megváltoztatására bírná rá, és ezzel a bizonyítási eljárás eredményét veszélyeztetné. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

Forrás: Békés Megyei Főügyészség

 

További programok »

Itthon

Békés megyében is több helyen várható forgalomnövekedés a hétvégén

A mindenszentek és az iskolai őszi szünet vége miatt ezen a hétvégén a szokásosnál nagyobb forgalomra számíthatnak a közlekedők nemcsak a temetők környékén, hanem a forgalmasabb Békés megyei utakon is – hívta fel a figyelmet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés megyei igazgatója.
2020. október 30. 18:07
FEL