Letartóztatták az orosházi gyermekélelmezési intézményhez betörő férfit

2021. július 28. 17:30 | behir.hu

Koldulás közben lopta ki jótevője kezéből a pénztárcát az a férfi, aki július elején betört, majd tetten érték az orosházi gyermekélelmezési intézmény konyhájába. Korábban kerékpárt és vízmelegítőt is lopott, most vádat

Az Orosházi Járási Ügyészség kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének kísérlete és további 4 rendbeli lopás vétsége miatt kezdeményezte egy többszörösen büntetett előéletű 38 éves orosházi férfi letartóztatását – tájékoztatta szerkesztőségünket a Békés Megyei Főügyészség.

A férfi június 2-án este az orosházi Móricz Zsigmond utcán elegyedett beszédbe egy férfival, majd pénzt koldult tőle. Amikor a sértett elővette a pénztárcáját, akkor a terhelt a 32 ezer forintot tartalmazó tárcát kikapta a sértett kezéből és elfutott vele. Három nappal később, a hajnali órákban az ablakot betörve jutott be az orosházi gyermekélelmezési intézmény épületébe, ahonnan élelmiszert és csaptelepeket próbált meg jogtalanul elvinni, ám a helyszínen tetten érték. A lopott holmik értéke meghaladja a 360 ezer forintot, a rongálással okozott kár pedig 300 ezer forintot tett ki.

A férfi 2021 áprilisában egy tárolóból egy 10 ezer forint értékű vízmelegítőt, májusban egy üzlet előtti kerékpártárolóból egy 30 ezer forint értékű lezáratlan kerékpárt, míg július 17-én egy orosházi sörözőből 2, egyenként 5 ezer forint értékű hangfalat tulajdonított el.

Az ügyészség indoklása szerint a kényszerintézkedés a bűnismétlés ténye és annak további veszélye miatt kérték. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója 1 hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását.

További programok »

FEL