Bíróság előtt a birkát lopó férfi

2019. június 25. 18:30 | behir

A Békési Járási Ügyészség kezdeményezte annak a 20 éves mezőberényi férfinak a letartóztatását, aki ellen hét vagyon elleni bűncselekmény miatt folyik nyomozás a rendőrségen.

A fiatal férfi június 17-én a reggeli órákban a Mezőberény, Vésztői úton található egyik ingatlan kapubejárójában a vascsőhöz leláncolt 15.000 forint értékű birkát ellopta, majd azt 5.000 forintért eladta. A rendőrség a jószágot lefoglalta és visszaadta a sértettnek, így a bűncselekménnyel okozott kár megtérült. 

A férfi letartóztatásának a kezdeményezésére azért került sor, mert bár a fenti cselekmény csekélyebb súlyú, azonban korábban már négy alkalommal volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt, és jelenleg is hat hasonló cselekmény miatt folyik vele szemben nyomozás. A férfi munkával nem rendelkezik, jelenleg bűncselekmények elkövetéséből tartja fenn magát, így vele szemben fennáll a bűnismétlés veszélye. 

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója elfogadta az ügyészség érvelését, és a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte. 

Forrás: Békés Megyei Főügyészség

További programok »

FEL