Egy nap alatt öt embert állítottak elő ittas járművezetés gyanúja miatt

2018. július 18. 16:39 | behir

Aki ittasan vezet, kockázatot vállal és másokat is veszélyeztet. Az ellenőrzések tapasztalatai alapján erre figyelmeztet a rendőrség Békés megyében.

Békés megyében  július 17-én öt ittas járművezetéssel gyanúsítható férfit állítottak elő a rendőrök. Békéscsaba közelében, a 44-es számú főúton egy Kondoros felé tartó tehergépkocsi vezetőjénél jelzett ittasságot a szonda. A román sofőr nem mehetett tovább, a rendőrök előállították és a mért légalkohol értéknek megfelelő közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték.

Békésen, a Kossuth Lajos utcában 9 óra 30 perc körül egy személygépkocsi vezetőjével szemben intézkedtek a rendőrök. A férfi beismerte, hogy alkoholt fogyasztott, körülbelül két liter bort ivott meg előző éjjel. A rendőrök bevonták a vezetői engedélyét és büntető feljelentést tettek ellene.

Köröstarcsáról egy robbanómotoros kerékpárral közlekedő férfit állítottak elő a Mezőberényi Rendőrőrsre, mert nála is ittasságot jelzett a szonda. Összesen három mérés támasztotta alá az ittas járművezetés gyanúját, ezért ellene is büntetőeljárás indult.

Emellett Füzesgyarmat külterületén és Sarkadon, a Kossuth utcában is leállítottak a rendőrök egy-egy autóst, akik a gyanú szerint ittasan vezettek. Egyiküknek bevonták a vezetői engedélyét és büntető feljelentést tettek ellene, a kevésbé ittas férfinak pedig közigazgatási bírságot kell fizetnie.

A közúti balesetek megelőzése érdekében rendkívül fontos, hogy a közlekedők betartsák a szabályokat. Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki ittasan vezet, nemcsak saját magát, hanem közlekedő partnereit, utasait is veszélyezteti. A rendőrség rendszeresen tart ellenőrzéseket azért, hogy a szabálytalankodókat kiszűrje a forgalomból. A tragédiák, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek megelőzéséért azonban a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek. Ezért a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten kéri, hogy ha alkoholt ittak, ne vezessenek!

 
 Forrás: police.hu

 

FEL