Vigyázat! Csalók lehetnek a vonal végén!

2021. szeptember 9. 18:42 | behir.hu

Békés megyében is többször előfordult, hogy magukat banki dolgozónak kiadó csalók hívtak fel embereket. Arra próbálták rávenni őket, hogy adják meg banki adataikat, utaljanak át pénzt. A rendőrség Békéscsabán, forgalmas helyeken plakátokat helyez ki, amelyben figyelmeztet a veszélyre.

Az utóbbi időszakban Békés megyében is előfordult olyan eset, hogy telefonos adategyeztetés során csaltak ki banki adatokat gyanútlan ügyfelektől, vagy vették rá őket arra, hogy pénzt utaljanak át. A csalók banki alkalmazottként mutatkoznak be és adategyeztetés ürügyén kérték el a hívott fél banki belépéséhez szükséges adatait. Olyan is előfordult, hogy azzal az indokkal telefonáltak, hogy az ügyfél bankkártyáját gyanús tranzakció miatt a bank letiltotta és a feloldáshoz kell a banki adatainak a megadása.

A rendőrség Békéscsabán forgalmas helyekre kitett plakátokon figyelmeztet a veszélyre. A Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársai 2021. szeptember 9-én a piacra és a vásárcsarnokba vittek ilyen bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó kiadványt. A plakátokon szereplő információkból szórólapok is készülnek, amelyeket a rendőrség a bűncselekmények, csalások megelőzése érdekében széles körben, Békés megye több településén terjeszt.

Forrás: police.hu

További programok »

FEL