Ittasan vezetett, árokba hajtott

2022. május 30. 14:18 | behir.hu

Alkoholt ivott, úgy vezetett egy férfi Kardoskúton. Nem tudta az úton tartani a kocsit, belehajtott egy árokba, s a csomagtartóban még növényi törmeléket is találtak. A rendőrségi összegzés szerint a múlt heti közlekedési ellenőrzéseken Békés megyében majd 30 járművezető esetében jelzett ittasságot a szonda.

Árokba hajtott autójával egy férfi vasárnap 1 óra 45 perc körül Kardoskúton, a Petőfi utcában. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság az esettel összefüggésben közölte, személyi sérülés nem történt, a településen szolgálatot ellátó rendőrök azonban látták a balesetet és rögvest igazoltatták és meg is szondáztatták a férfit. A légalkohol-mérés eredménye pozitív lett. Hozzáteszik, az autó csomagtartójában kábítószer gyanúját keltő növényi törmelék volt.

A 29 éves sofőr elismerte, hogy alkoholt ivott, a növényi törmelékről pedig azt mondta, hogy saját fogyasztásra tartja. A rendőrök elvették a jogosítványát és járművezetés ittas állapotban, illetve kábítószer birtoklása vétségek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek ellene.

Békés megyében a rendőrök május 23. és 29. között több mint 2600 járművezetőt szondáztattak meg. A légalkohol-mérés eredménye 29 esetben lett pozitív, a Kardoskútról előállított férfin kívül a gyanú szerint még nyolcan gépi meghajtású járművet vezettek úgy, hogy előtte szeszes italt ittak. 

A rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy döntsenek: alkoholt isznak, vagy vezetnek. Ha az előbbit választják, úgy ne üljenek volán mögé, mert ittasan vezetni balesetveszélyes.

További programok »

Itthon

Kitárják kapuikat hazánk tájházai április utolsó hétvégéjén

Fedezzük fel együtt a magyar népi kultúra színes világát a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Napján, amelyet a Szent György napját követő hétvégén, április 27-én és 28-án rendeznek országszerte. Ez a különleges esemény évről évre lehetőséget biztosít arra, hogy a helyi tájházak és szabadtéri múzeumok az érdeklődők figyelmének középpontjába kerüljenek.
15:17
FEL