Ittasan, más autójával okoztak balesetet

A tulajdonos tudta és engedélye nélkül ült be egy személyautóba egy fiatal férfi 2018. június 30-án, 2 óra körül Békésen, a Bihari János utcában.

A 18 éves békési fiú el is tudott indulni ismerőse autójával, mert a tulajdonosa benne hagyta az indítókulcsot. Néhány métert tett meg a kocsival, amikor nekiütközött egy út szélén álló autónak. Ezután továbbhajtott, majd két házzal arrébb nekiment egy beton villanyoszlopnak. Még ekkor sem állt meg, hanem ismét gázt adott és elindult. Nem jutott messzire, mert újabb balesetet okozott. Egy teherautónak ment neki, ami az út jobb oldalán parkolt. A fiatal innen már nem tudott továbbmenni, mert az ütközés miatt megrongálódott a kocsi jobb első futóműve. Ekkor ért oda az ismerőse és kérdőre akarta vonni a fiút, de ő kiszállt a sérült járműből és elment. A rendőrök alig egy óra alatt megtalálták és előállították a Békési Rendőrkapitányságra, ahol jármű önkényes elvétele miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Mivel felmerült a gyanúja annak, hogy a fiatal alkoholt és más tudatmódosító szert is fogyasztott a balesetek előtt, járművezetés ittas állapotban, és járművezetés bódult állapotban vétség gyanúja miatt is indult eljárás ellene.  A fiúnak vezetői engedélye sem volt soha, így a rendőrök szabálysértési feljelentést is tettek vele szemben.

Szintén jármű önkényes elvétele miatt indult eljárás egy 21 éves mezőberényi lány ellen, mert 2018. július 1-jén, 22 óra 30 perc körül úgy indult el ismerőse édesanyjának a kocsijával, hogy a nő nem tudott róla. A fiatal nő két barátjával italt akart vásárolni egy vendéglátóhelyen, de nem akartak gyalog menni, ezért elhozták az udvaron álló kocsit. Mikor odaértek, a lány le akart parkolni az autóval, de a fék helyett a gázra lépett és nekiment az üzlet kerítésének. A kiérkező rendőrök alkoholszondás mérést végeztek nála, ami pozitív értéket mutatott, így előállították a rendőrkapitányságra. A büntetőeljárás mellett szabálysértési feljelentést is tettek ellene, mert a lánynak nem volt vezetői engedélye.  

Forrás: police.hu

Megosztás:

Címke: , , ,