Egy hétvégére mindenkiből Gombóc Artúr válhat Békéscsabán

2017. október 14. 16:13 | Varga Diána

Egy kicsit mindenki Csukás István karakterének, Gombóc Artúrnak érezheti magát a hétvégén Békéscsabán. A Csabagyöngye Kulturális Központ két napra ugyanis gyakorlatilag egy óriási csoki-kóstoló hellyé avanzsált, benne minden földi jóval. A jelszó: csokoládé!

Habár az első Csabai Csokifesztivál ötlete nem a békési megyeszékhelyről származik – hanem Kecskemétről –, a csabaiak egyáltalán nem vették zokon, hogy itt kapott helyet a rendezvény. Sőt: már a nyitáskor kígyózó sor állt a Csabagyöngye előtt, hogy ki-ki maga is megcsodálhassa, netán megkóstolja a különböző édességeket. Ízelítőül:

 

 

Kovács Erika, a rendezvény szervezője a behir.hu kérdésére elárulta, hogy egy családoknak szóló programról van szó, a játékok mellett pedig természetesen az édesség kapja a főszerepet.

– Többezer féle csokoládéval érkeztek a kiállítók, köztük egészen különleges édességekkel - a rendezvényen pedig bárki megismerheti ezeket. De bemutatkozik a budapesti Csokoládé Múzeum is, amely szerencsekerékkel és több nagy, látványos csoki-szökőkúttal érkezett – mondta a szervező.

Nem csoda hát, hogy a klasszikus tejcsokoládén kívül találni a kínálatban kerek csokoládét, szögletes csokoládét, hosszú csokoládét, rövid csokoládét, gömbölyű csokoládét, lapos csokoládét, tömör csokoládét, lyukas csokoládét, csomagolt csokoládét, meztelen csokoládét, megkezdett csokoládét, egész csokoládét, édes csokoládét, keserű csokoládét, csöves csokoládét, mogyorós csokoládét, likőrös csokoládét, tavalyi csokoládét, idei csokoládét és minden olyan csokoládét, amit csak készítenek a világon - csak hogy a Gombóc artúros hasonlatnál maradjunk. A természetes alapanyagok kedvelői is találhattak maguknak valót és a kiállítók azokra is gondoltak, akik glutén- vagy laktózérzékenyek.

A programnak nincs vége, hiszen vasárnap is folytatódik a Csabai Csokifesztivál a Csabagyöngyében. A szervezők azt tervezik, hogy a kecskeméti fesztiválhoz hasonlóan Békéscsabán is meghonosítják a rendezvényt, de ha minden jól megy, több vidéki városban is megjelennek majd a kiállítással és a csoki-bemutatókkal.

 

 

FEL