Egészség Hősök: Jelölt Kovácsné Tóth Hajnalka, az Orosházi Kórház ápolója is

2018. október 14. 13:47 | behir

Néhány éve az egész ország Aranyanyuként ismerte meg Kovácsné Tóth Hajnalkát. Az Orosházi Kórház fül-orr-gégészeti részlegének mindig mosolygós ápolóját most újabb díjra jelölték, és ha már így történt, segítsünk neki megnyerni. A szavazás menete az írás végén található, de előtte jöjjön a történet.

A HáziPatika.com weboldalon hirdették meg az “Egészség Hősök 2018” elnevezésű pályázatot és nyereményjátékot, ahol olyan embereket keresnek, akik munkájuk mellett is sokat tesznek a lakosság egészségéért. Összesen 6 kategóriában – orvos, egészségügyi szakember, páciens/szószóló, innovátor, új generáció, híresség – lehetett jelentkezni vagy ajánlani.

Tóth Hajnalkát az “Egészségügyi szakember” kategóriában jelölte egy hölgy, akinek előbb a férje, majd a fia gyógyult az Orosházi Kórház fül-orr-gége részlegén.

“Hajnit hat éve ismerjük, első találkozásunkkor egy mosolygós, nagy dumás fiatal főnővért láttunk benne” – írja a hölgy az ajánlásban, majd így folytatja. “Fogorvosunk irányította hozzá a férjemet, "valószínű arcüreg műtét lesz belőle "címszóval. Így lett. Mi először el sem hittük, hogy ilyen osztály és ilyen főnővér mint ő, létezik. Minden beteget a keresztnevükön szólít, és mindig mosolyog. Gyógyír ez a műtétre váró betegnek és ágy mellett ücsörgő hozzátartozónak is. Bátran fordulhattunk hozzá munkaidőn kívül is ügyes-bajos egészségügyi gondjainkkal. Amikor a fiamnak vették ki a manduláját már szinte családtagként számítottunk rá, a jelenléte a hangos kacagása is megnyugtató volt számunkra. A közösségi oldalakon látjuk hogy mindezek mellett Hajni egy energiabomba – pihenőfoteleket, LCD tévéket szerzett osztályának, kongresszusokra jár, lelkes önkéntese a Mellrákfórum - Nem vagy egyedül Alapítványnak – úgy, hogy közben két műszakos ápolóként igyekszik helytállni ebben a zűrzavaros egészségügyben. Csak hálásak lehetünk, hogy az élet utunkat felé irányította” – zárja sorait a hölgy.

 

Kovácsné Tóth Hajnalka “szinte sokkot kapott”, amikor megtudta, hogy a neve ismét felkerült egy netes szavazásra, most sem akarta elhinni, hogy megint őt ajánlották.

– Annak viszont örülök, hogy az újabb felhajtás megint ráirányítja a figyelmet az egészségügy szépségeire, hiszen azt szeretném, ha az ápolói szakma nagyobb figyelmet kapna. Ha sikerül megnyeri a díjat, az azzal járó pénzt az Orosházi Kórházban gyógyuló stroke-os betegek ellátásának javítására ajánlom fel. Ez fontos ügy nekem, hiszen egyik közeli hozzátartozóm is érintett – fogalmazott az Egészség Hős díjra jelölt nővér.

A szakmai zsűri külön is értékeli majd a pályázatokat, de ahhoz, hogy Tóth Hajnalka “Egészség hős” lehessen, minden szavazatra szükség van. A lenti linkre kattintva bejön Hajnalka profilja a HáziPatika.hu oldalon, ahol alul a kék Szavazok gombra kell klikkelni, engedélyt adni a Facebooknak, és már meg is van a szavazat.

Ha úgy gondolja, Ön is szavazhat:  https://www.hazipatika.com/egeszseghosok/jelolt-profilja/?201

 

További programok »

Itthon

Aszalógépet és befőző automatákat adományoztak

A Korszerű gyermekétkeztetés és a helyi termelők közétkeztetési beszállítási lehetőségei címmel tartott sajtónyilvános eseményt a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban.
13:38
FEL