Ismét elindul az ápolóképzés az Orosházi Kórházban

2018. augusztus 2. 11:08 | behir

Az előző évek sikerei után idén szeptembertől is várják a tanulni vágyókat a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája kihelyezett tagozatán, az Orosházi Kórházban. Az érettségire épülő esti tagozatú ápolóképzés elméleti és gyakorlati helyszíne is a kórházban lesz.

Az első két évben gyakorló ápoló szintet szerezhetnek a tanulók, míg a sikeres vizsga után a harmadik év a képzés befejezése, az ápoló képesítést adó ráépülő tanfolyam. Mindkét képzés ingyenes, államilag támogatott hiányszakmának minősül. Családi pótlék, diákigazolvány igényelhető.

A gyakorló ápoló szinthez érettségi, míg az ápolóképzéshez felnőtt szakápolói vagy gyakorló ápolói bizonyítvány a bemeneti szint. Mindkét képzés esti formában indul, az elméleti képzés hetente két nap délutáni és esti elfoglaltságot jelent. Mindkét tanfolyamon gyakorlati képzés is történik a kórház különböző osztályain. A kórház, mint akkreditált gyakorlóhely tanulószerződéssel segíti a képzésben résztvevőket: ingyenes munkaruhát, védőfelszerelést, kedvezményes ebédet és 8-10 ezer Ft/ hó ösztöndíjat biztosítunk a tanulóknak. A tanulószerződés feltétele a gyakorlatok pontos letöltése.

A gyakorló ápoló képzés beindításához 16 fő jelentkezése szükséges. Az ápolóképzés már biztosan indul, hiszen a frissen végzett gyakorló ápolók már beiratkoztak.

 

A képzésekről érdeklődni és jelentkezni Greksza Lászlóné ápolási igazgatónál lehet: Orosházi Kórház szakrendelő, 3. emelet, ápolási titkárság. Telefon: +36 20 512 4290. A jelentkezéshez hozzák magukkal érettségi- és szakmai bizonyítványaikat minden képzésükről, valamint személyes irataikat (személyi igazolvány, lakcímkártya, adó- és TAJ kártya)

További programok »

FEL