Jótékonysági vásárt rendezett az ÉFOÉSZ Békés Megyei Egyesületee

2021. november 13. 13:49 | Csiffáry Zsuzsanna

16 kézműves stand várta a Békés Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ épületében, illetve udvarán az érdeklődőket szombaton. A karácsonyi kézműves vásár lényege, hogy segítse és támogassa a megyében értelmi fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességgel rendelkező, és akár az egészséges kézműveseket is. A rendezvényt Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg.

 – Az ÉFOÉSZ Békés Megyei Egyesülete minden évben több nagy eseményt rendez. A pandémia miatt át kellett gondolnunk, hogy az értelmi fogyatékossággal élőket milyen veszélynek tesszük ki. Ezért szerveztük ezt az eseményt részben szabad térre  – fogalmazott Schriffertné Locskai Henriett, az  Egyensúly AE Egyesület elnöke. 

Hozzátette: a vásár célja az, hogy segítse a megyében élő kézműveskedéssel foglalkozó alkotókat. 

Fábián Ferencné mézeskalács-készítő is részt vett az adventi rendezvényen termékeivel. Elmondta, hogy számára a sütemény elkészítése hobbi, ám rendszeresen tart mézeskalács-készítő tanfolyamokat is. A szombati napon volt arra lehetőség az asztalánál, hogy az érdeklődő látogatók kész édességeket dekoráljanak. 

Az eseményt Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki kiemelte, hogy nagyon sok értékkel találkozhattunk minden egyes bódénál, és minden egyes kézműves személyében. 

További programok »

FEL