A Duna-deltáról forgatnak Major Gyuláék

2021. június 22. 13:12 | Csiffáry Zsuzsanna

Kedd délelőtt indult hajós túrára Gyurkó Dániel és Major Gyula. Ezúttal is hazánk folyóin utaznak, az expedícióról pedig egy dokumentumfilmet készítenek.

Június 22-én, délelőtt 10 órakor indult el Köröstarcsáról Major Gyula és Gyurkó Dániel csapata. Cél, hogy a természet felfedezése mellett egy dokumentumfilmet készítsenek.

Gyurkó Dániel, a film producere elmondta, hogy két hajóval indulnak útnak idén nyáron. Hozzátette, hogy Knyihár Mihály személyében egy nagyon jó társat találtak, akivel egyformán gondolkoznak a hajózásról.

Az utazáson Boldog Gusztáv, a Zöld Csütörtök szakmai vezetője is részt vesz.

– Az utazás során mindenféle természeti jelenséggel találkozunk majd, gondolok itt az állat- és növényvilágra egyaránt. Ezekről a természeti csodákról mesélek majd az útitársaimnak, akik ezt nagyon igénylik. Mindemellett anyagot gyűjtök utazás közben, így próbálom segíteni a film körüli teendőket – fogalmazott Boldog Gusztáv.

Major Gyula rendező, operatőr a behir.hu és a 7.TV stábjával megosztotta, hogy a most készülő filmjének központi témája a Duna-delta, ahol bár jártak már korábban, de több témát is befejezetlenül hagytak. Szeretnék kicsit jobban megismerni, megismertetni ennek a tájnak a természeti adottságait.

– Előzőleg egy másik ágon mentünk le a Fekete-tengerig. Most a Szent György-ágon hajózunk le és a középső Sulina-ágon jövünk vissza. Ezekben a csatornákban forgatunk majd madarakról, vízi világról és a túraútvonalunkról – fogalmazott a rendező. Hozzátette, hogy több hónap kell ahhoz, hogy egy ilyen film összeálljon, így várhatóan jövő év tavaszán bemutatják a munkájukat az érdeklődő közönségnek. Major Gyula azt is elmondta, hogy fia évek óta segíti operatőrként a filmek elkészülését. 

Az utazásra készülő hajós csapatot a köröstarcsai sporttábor gyermekei búcsúztatták el.

 

Galéria

 

További programok »

FEL