Drámai csatában vereség Mariborban

2017. február 14. 22:06 | behir.hu

A házigazda ellen kezdte a maribori MEVZA-fordulót a BRSE együttese. A csabaiak két szett után 2-0-ra vezettek, de a szlovén gárda nem adta fel egyenlített, majd drámai csatában megnyerte az összecsapást.

Nova KBM Branik Maribor - Linamar-Békéscsabai Röplabda SE 3-2 (-17 -21, 24, 18, 14)

Közép-európai Liga-mérkőzés, Maribor, 200 néző. V.:Juracek, Schimpl (szlovákok).
Maribor: Najdic 1, Mlakar 25,  Sobocan 20, Blagne 8, Kaucic 8, Planinsec 16. Csere: Koskelo (libero) , Vovk, Jerala, Pintar. Edző: Bruno Najdic

Békéscsaba: Szakmáry 14, Smirnova 21, Bodnár 5, Tálas 3, Soós N. 16, Clement 13. Cs.: Molcsányi R. (liberó), T. Matic 4, Nazarenko 1. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 5-5, 12-13, 16-20. 2. szett: 8-4, 10-13, 16-8. 3. szett: 9-9, 14-14, 20-18. 4. szett: 11-9, 17-14, 22-16. 5. szett: 5-4, 9-6, 12-11.

A Szlovéniában rendezendő Közép-európai Liga utolsó alapszakaszbeli fordulójának tétje nem kisebb, mint a márciusi Final Fourba jutás. A listavezető házigazdák remek idényt produkáltak eddig, hiszen a CEV Kupában is versenyben vannak még.

A találkozó első percei kiegyenlített játékot hoztak, felváltva vezettek a csapatok, egyik fél sem tudott több ponttal elhúzni. A Maribor elsősorban az átló Iza Mlakar remek teljesítményére épített, míg a vendégeknél ezúttal is Irina Smirnova volt a legfőbb pontgyáros. A fordulatot a szett közepe hozta, amikor elbizonytalanodott a hazaiak nyitásfogadása, s ezt sikeresen használta ki a BRSE. Az ekkor megszerzett előnyt tartani, sőt, növelni is tudta a vendégcsapat, amely meg is nyerte az etapot (0-1).

A második játékrészt a hazaiak kezdték jobban, de időben eszmélt Sasa Nedeljkovic együttese és 9:9-nél már egyenlőt mutatott az eredményjelző. Tovább tartott a csabai lendület, immár a blokk is összeállt, Molcsányi pedig mezőnyben brillírozott. Időt is kért a hazai mester, aminek következtében visszazárkózott a Maribor. De erre is maradt válasza a magyar bajnoki címvédőnek, és ismételten rátett egy lapáttal, melynek következtében Szakmáry bombájával megnyerték a szettet (0-2).

Jött a fordulat

Hatalmas küzdelmet hozott a harmadik etap, parádézott a szlovénok fiatal centere Planinsec. Fej-fej mellett haladtak a csapatok. A hazaiak a meccsben maradásért küzdöttek, a Békéscsaba pedig érthetően le akarta zárni a rangadót. 20-18-nál a szlovén együttes tűnt összeszedettebbnek, azonban Tanja Matic beállása fordulatot hozott, a kiváló ütő előbb pontot ütött, majd pedig szerváival okozott zavart. Szett- és mérkőzéslabdához jutott a Békéscsaba, de nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel, így a Maribor fordítani, ez által szépíteni tudott (1-2).

Jöhetett a negyedik szett, ahol tovább robogott a házigazda. A vendégek időkéréssel és cserékkel is próbálkoztak, de továbbra is a Maribor vezetett. Nazarenko blokkal mutatkozott be, de az újabb csabai hibák szinte az ellenfél kezébe adták az egyenlítés lehetőségét, amivel éltek is a jól játszó házigazdák (2-2).

A döntő játszma is az eddigiekhez hasonló harcot hozott. A lélektani előnyben lévő hazaiak voltak előrébb pár ponttal. Kapaszkodott a BRSE, de a döntő szituációkban nem volt, aki a hátára vette volna a csapatot. Fokozódott a dráma. 14:14 után azonban már csak a hazaiak szereztek pontot és nyerték meg a 140 perces csatát.

Mestermérleg

Bruno Najdic: A szezon egyik legjobb mérkőzése volt, melyben 0:2-ről fel tudtunk állni és győztünk a jó erőkből álló Békéscsaba ellen. Gratulálok mindkét csapatnak.

Sasa Nedeljkovic: Két része volt a mérkőzésnek. Az első két játékrészben magas szinten játszottunk és megérdemelten vezettünk. Aztán levegőhöz engedtük a Maribort, aki remekül játszva, kitűnő nyitásokkal demoralizált bennünket. A döntő szettben volt esélyünk fordítani, de több jó egyéni teljesítmény kellett volna a sikerhez.

Forrás: BRSE

További programok »

FEL