Diplomáciáról és Finnországról Odze Györggyel a Békés Megyei Könyvtárban

2021. október 28. 18:25 | Csiffáry Zsuzsanna

Odze György közíróval, diplomatával találkozhattak az érdeklődők a Békés Megyei Könyvtárban szerda délután. A vendég a Békéscsabai Magyar - Finn Baráti Kör meghívására érkezett a békési megyeszékhelyre és tartott előadást Finnországról, a diplomáciáról és a könyveiről.

Odze György jelenleg Tihanyban él, elmondása szerint három évtizede nem járt Békéscsabán, örült, hogy sokan részt vettek a közönségtalálkozón. A közíró jelenleg is egy könyvön dolgozik.

– Most egy regényt írok, Korunk hőse címmel, ami mondhatni a mai világ paródiája vagy inkább fanyar illusztrációja. Arról szól, hogy kiből lesznek korunk hősei, és ők miért és hova jutnak el így – mondta el az író. 

Odze György a Békéscsabai Magyar–Finn Baráti Kör meghívására érkezett a Békés Megyei Könyvtárba. Mint azt a kör elnöke, Lupták Zoltán elmondta, együtt dolgoztak korábban a külügyminisztériumban.

– Gyurival baráti kapcsolat alakult ki közöttünk. Nagykövet-helyetteseként vonult vissza és ment nyugállományba annak idején Helsinkiből, én pedig hivatalból foglalkoztam Finnországgal. Innen ered a barátságunk – fogalmazott Lupták Zoltán, hozzátéve, hogy mindketten nagyon szeretik Finnországot, ahonnan sok mindent átvehetnénk, például a könyvtárak rendszerezését.

A Békés Megyei Könyvtár igazgatóhelyettese Lukoviczki Anna elmondta, hogy az intézmény a közeljövőben is készül hasonló programokkal, közönségtalálkozókkal és író-olvasó találkozókkal az érdeklődőknek.

Galéria

További programok »

FEL