Díjátadó és évadnyitó a színház előtti téren

2021. szeptember 18. 18:58 | Csiffáry Zsuzsanna

Rendhagyó évadot zár a Békéscsabai Jókai Színház, hiszen a járvány és a korlátozások a teátrum működését is megzavarták, a bérletes előadások pótlása a napokban is zajlik. A teátrum különleges évadzáró-évadnyitó gáláját az Andrássy út elején, a színház előtti téren rendezték.

Seregi Zoltán a Békéscsabai Jókai Színház direktora elmondta, hogy kifejezetten zenés évaddal készül az intézmény, sok musicalre lehet számítani. Köszöntője után az éppen lezáruló évad és a hamarosan bemutatásra kerülő műsor zenéiből-dalaiból  láthattak-hallhattak részleteket a jelenlevők, többek között a Viktória című operettből, a Trianon című rockoperából, valamint a hamarosan színpadra kerülő Made in Hungariából. A jövő évadot érintve Koltay Gábor rendező a János vitéz bemutatójáról, Seregi Zoltán direktor pedig a Drakula című horrorrockoperáról árult el részleteket.

Hagyomány, hogy az évad lezárásakor adják át a Gálfy gyűrű-díjat, amelyet az idén a Trianon című rockopera Narrátorának, a teátrum örökös tagjának, Dariday Róbertnek ítélt a szakértő zsűri.

A társulat szavazatai alapján az Évad Színművésze Fiatal tehetség kategóriában Földesi Ágnes Villő, Érett színművész kategóriában Czitor Attila, Tapasztalt színművész kategóriában pedig Nagy Erika lett, a díjakat az előző évad díjazottjai, Csonka Dóra, Tege Antal és Bartus Gyula nyújtották át a nyerteseknek.

 A Legjobb háttérmunkáért adományozott díjat a színház munkatársainak döntése alapján a 2020/2021-es évadban Kohári Imre hangtechnikus, tárvezető vehette át.

A 2020/2021-es évadban bemutatott Tamási Áron: Vitéz lélek című drámájában nyújtott kimagasló művészi teljesítményéért a legjobb kamaraszínházi alakítás díja Földesi Ágnes Villő és Tomanek Gábor színművészeket illeti. Az elismerést a D. P. Kontakt Kft. adományozta, és Dóró K. János, a kft. ügyvezetője adta át.

 

Fotó: Békéscsabai Jókai Színház

 

Földesi Ágnes Villő megjegyezte: boldog, mert ez nagyon fontos visszacsatolás, hiszen azt jelenti, hogy az évadban kapott feladatokat jól teljesítette. 

Czitor Attila elmondta mérhetetlen az a szeretet és támogatás, ami a színházban körbeveszi őt. 

– Annyi gondolat van a fejemben, hogy el sem fér benne. Ez a díj meghatott, mert játszhattam ennek az elsimerésnek a névadójával. Illetve több évtizede vagyok a pályán, és ez idő alatt remek tehetségekkel találkoztam, mind jellemben, mind kvalitásban. Nagyon hálás vagyok az elismerésért. Köszönöm mindenkinek – fogalmazott Daridai Róbert. 

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház, behir.hu

Galéria

További programok »

Itthon

A következő napokban is kora nyárias idő várható, sok napsütéssel

A következő napokban is kora nyárias idő várható sok napsütéssel, gomolyfelhőkkel és 25 Celsius-fok körüli maximumokkal. Kedden többfelé, a hét többi napján elszórtan lehet zápor, zivatar - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
16:43
FEL