Elrabolták a színház igazgatóját a Jókai évadnyitó gáláján – galériával

2022. szeptember 10. 18:55 | Csiffáry Zsuzsanna

A Békéscsabai Jókai Színház előtti téren tartották meg szombaton délután a teátrum évadnyitó gáláját. A programon nem várt esemény történt: a kulturális intézmény direktorát ugyanis váratlanul elrabolták a színpadról. Persze mindez a show része volt.

Megtelt érdeklődőkkel a Békéscsabai Jókai Színház előtti tér szombaton délután: az apropót az új évad megnyitója szolgáltatta. A gálát Nánási-Veselényi Orsolya és Csomós Lajos, az intézmény két színművésze vezényelte. Részleteket hallhattak az érdeklődők a Drakula fantázia horrorockból, illetve ismertették az évad többi darabját is. 

Csonka Dóra a Drakula fantázia című darabban egy székely lányt alakít, akibe maga Drakula szeret bele. Mint mondta, nem szokványos szerelmi történetre számíthatnak a nézők. 

– Úgy gondolom, hogy a szerelemben az a legfontosabb, hogy a párunkkal legyünk a legboldogabbak, és nem az, hogy a külvilág mi mindent mond. A lány, akit megformálok a színpadon, hasonlóan gondolkodik, mint én, annak ellenére, hogy sokszor nem értek egyet a tetteivel – árult el részleteket szerepével kapcsolatban Csonka Dóra. 

 

Békéscsabai Jókai Színház

Csonka Dóra, Ágnes a székely lányt alakítja a Drakula fantázia horrorrockban. Elmondta, hogy nem szokványos szerelmi történetet láthatnak majd a nézők szeptember 16-án.

 

Seregi Zoltán, a színház igazgatója kiemelte, hogy ebben az évben több, mint nyolcezren váltották meg bérleteiket a teátrum előadásaira, amely rendkívül magas számnak számít. Elmondta, hogy a műsor összeállításában mindig nagy figyelmet fordítanak arra, hogy minden korosztály találjon kedvére való darabot.

– Úgy gondolom, hogy a kicsiket az iskolákon keresztül könnyebben elérjük, illetve a családosok is szeretnek színházba járni. A legnehezebb megfogni a végzős hallgatókat, az ifjúságot és a fiatal felnőtteket. Ennek oka talán az, hogy még nincs családjuk és más tevékenységeik vannak. De ez mindig is így volt. Ők leginkább a felnőtt előadásokból válogathatnak, idén például a krimi, a tragikomédia, illetve a musical műfajai közül mazsolázgathatnak – fogalmazott Seregi Zoltán. 

 

Galéria

 

További programok »

FEL