Így készül a digitális munkarendes muffin

2021. március 10. 18:36 | Tóth Bianka

Világjárvány, home office, digitális oktatás – ezek külön-külön is kihívást jelentenek, nemhogy egyszerre. Ilyenkor jól esne egy gyors, könnyű finomság... de vajon idő is jut rá? Ezúttal egy nem hétköznapi, mégis szívmelengető recepttel készültünk.

A muffin az egyik legegyszerűbben elkészíthető sütemény. Anyaként azért is szeretem, mert gyorsan elkészül, a gyerekekkel közösen elkészíthető és laktató finomság. Ám ami egy hagyományos napon egyszerű feladat, az mostanában nem mindig az.

 

Hozzávalók:

- 1 új koronavírus-járvány
- 3 mutáns variáns (ezek száma tetszés szerint növelhető)
- 5 féle vakcina
- 1 fő óvodás
- 1 fő kisiskolás
- 1 hét home office
- 1 jó adag humor

 

Elkészítés:

Egy tálban keverjünk össze 2 csésze lisztet egy kevés sütőporral. Győződjünk meg róla, hogy a másik szobából kiszűrődő hangok az online oktatásból, és nem az online gamingből származnak. Közben egy másik tálban keverjük habosra 2 tojás sárgáját 10 dkg cukorral.

Figyeljünk rá, hogy a család legkisebb tagjai is maradjanak otthon. Lehetőség szerint kérjük meg őket, hogy a papírformákat helyezzék a sütőformákba. Fél szemmel pillantsunk rá a Krétába érkező házi feladatok listájára. Ha még nem töltött be az oldal, legyünk türelemmel, mindenki megkapja a leckéjét, aki regisztrált.

Szedjük ki a duplán elhelyezett papírformákat a tepsiből. Hozzuk el a laptop elől az ovist, nem neki kell megoldania a matekleckét. Keverjünk a tojásokhoz 6 dkg olvasztott vajat, majd hegyezzük ki a kitört ceruzákat.

Vegyük rá a gyermekünket, hogy lásson végre hozzá a feladathoz. Szitáljunk a liszthez 5 dkg kakaóport. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Legyen inkább 200.

Nézzük meg, miért írt üzenetet a délutános tanítónéni. Mondjuk el gyermekünknek, hogy újabb feladatokat kapott. Újból hozzuk el az óvodást a képernyő elől, állítsuk a lisztes tál mellé és adjunk a kezébe fakanalat. Vegyük elő a -70 fokos fagyasztóládából a Pfűszerkeveréket, adjuk a tojásos masszához, majd töltsünk hozzá még 2 dl tejet.

Helyezzünk egy headsetet az okostelefonunkba, és csatlakozzunk a munkahelyi online meetinghez. Extra tipp: némítsuk le a mikrofonunkat.

Takarítsuk fel a lisztet a tál környékéről, valamint a gyerek kezéről, ruhájáról és szájából is. Indítsuk el az olvasás diavetítést a laptopon, majd verjünk habbá két tojásfehérjét. Dicsérjük meg az óvodást, hogy ezúttal csak kicsit lett maszatos. Zárkózzunk be a fürdőszobába, kapcsoljuk vissza a mikrofonunkat és válaszoljunk a főnök kérdésére.

Az összes előkészített hozzávalót öntsük össze és kavarjuk csomómentesre. Végül keverjünk 10 dkg aprított csokoládét a masszába.

Menjünk oda a nagyobbik hívására, aki újabb üzenetről értesít. Köszönjük meg a festészet oktatójának, hogy felvett a csoportba, és tudatosítsuk benne, hogy nagyon várjuk már az otthoni feladatokat. Ha eddig elfelejtettük volna, akkor most újból kapcsoljuk ki a mikrofonunkat. Kanalazzuk a masszát a süteményformákba és helyezzük a tepsit a sütőbe.

Hallgassuk meg az iskolás gyermek hangos olvasását, ötször. Közben társasozzunk a kisebbikkel. Vegyük ölbe a játékhoz csatlakozó nagyobbik gyermeket és élvezzük, hogy együtt a család.

Szaladjunk a sütőhöz és vegyük ki a kissé megszenesedett muffinokat, valamint lépjünk ki a fél órája befejeződött meetingről. Ültessük a gyerekeket asztalhoz és szervírozzuk az elkészített ételt. Végül kapcsoljuk ki a telefonunkat, hogy a néptánc oktató már ne találjon meg.

 

Jó étvágyat kívánok minden otthonról dolgozó anya-társamnak!

További programok »

Itthon

Jakab: „A békési melós 140 ezerrel kap kevesebbet, mint a fővárosi kollégája”

Egy Békés megyei munkája is ér annyit, mint bárki másé Európában címmel tartott sajtótájékoztatót hétfő délután, a békéscsabai Petőfi ligetben Jakab Péter, az előválasztás miniszterelnök-jelöltje, és Stummer János országgyűlési képviselő, aki az ellenzéki előválasztáson Békés megye 1. számú választókerületében indul.
2021. június 21. 17:02
FEL