Diákok ültettek fát Gerlán

2019. november 27. 16:23 | D. Nagy Bence

„Nevelj föl egy fát” címmel kezdeményezett faültető programot a Közösség a Fejlődésért Egyesület. A program első állomásán gerlai diákok bábáskodtak a facsemeték körül.

A programot Herczeg Tamás országgyűlési képviselő támogatta, aki a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége hatására indította el a kezdeményezést. A rendezvényen 11 ötödik osztályos diák ültetett el 11 kőrisfát, de feladatuk ennél hosszabb távra szól - mondta Herczeg Tamás, aki a program elsődleges céljairól is beszélt, melyek közül kiemelte a diákok környezettudatosságának kialakítását és a felelősségvállalás fontosságát is.

A Gerlai Általános Iskola ötödik osztályosai a felső tagozatba lépéskor vállalták a faültetést. Petrovszki Zoltánné, az iskola igazgatója hozzátette, a növényekről egészen az általános iskola befejezéséig gondoskodnak majd a diákok, ebben nevelőik is segítik őket.

A gerlai faültetés kiinduló állomása volt a „Nevelj föl egy fát” kezdeményezésnek, amelyben a Gerlai Wenckheim Társaság munkatársai is segédkeztek. 

FEL