Deutsch: Hamarosan jön a bajnoki összecsapás, ahol talán mi is a pályára lépünk

2021. október 23. 10:12 | Such Tamás

Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő „Gyurcsány show, ne hagyjuk, hogy visszatérjen a múlt!” címmel sajtótájékoztatót tartott péntek kora este Békéscsabán, a Szabadság téri Fidesz irodában.

– 1956. október 23-a egy nagyon világos és könnyen kiolvasható üzenetet képvisel ma is – fogalmazott a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője. – 65 éve bebizonyítottuk, hogy akár harcolni is képesek vagyunk a magyar szabadságáért, függetlenségéért.

Hozzátette, arról sem szabad azonban elfeledkeznünk, hogy az ’56-os forradalom 65. évfordulója egyben a gyurcsányi rendőrterror 15. évfordulója is: amikor a magyar polgárok szabadakaratából a kormányzati pozícióban lévők tudatosan, politikai utasításra, a tőlük eltérő politikai véleményt vallók ellen a lehető legdurvább eszközöket vetették be.

 

Deutsch Tamás – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

– Egy rendkívül sikeres petíciót indítottunk útjára – folytatta –, amelynek a leánykori neve a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! volt. Azóta az elképzelés felnőttkorúvá vált, és Stop Gyurcsány! Stop Márki Zay! néven fut.

Elmondása szerint az előválasztásnak „csúfolt” Gyurcsány show-n mintegy 800 ezer ember vett részt, amit, noha elfogad, ellenben hozzáfűzte, hogy akik azonban határozottan nem kérnek ebből, azoknak a száma hamarosan eléri a másfél milliót: kvázi kétharmados győzelmet arattak az előválasztáson.

Példaként megjegyzezte, egészen más, amikor például egy edzésen a Békéscsaba keretének az egyik része játszik a másik részével. szerinte ez azért jó, mert biztos, hogy olyankor a Csaba nyer. Majd jön a hétvégi bajnoki, amikor biztos, hogy az Előrének egy másik ellenféllel kell játszania.

– Az egymás közötti játéknak vége – húzza alá –, és jön a bajnoki összecsapás, ahol talán mi is a pályára lépünk, ahol igyekszünk a korábbi mérkőzésekhez hasonlóan, tisztességes játékban, sok gólos győzelmet aratva, lefocizni a pályáról az ellenfelet.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő mindehhez hozzáfűzte: nagyvonalakban látszik, hogy mire készülünk, milyen szándékokkal, elképzelésekkel; milyen politikai filozófiával, értékrenddel készülünk a választásokra.

 

Deutsch Tamás, Herczeg Tamás és Bálint Kornél – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Deutsch Tamás, Herczeg Tamás és Bálint Kornél, a Fidesz békéscsabai elnöke – Fotó: behir.hu/Such Tamás

További programok »

FEL