Pattanj nyeregbe! – Két ingyen kerékpár talált gazdára Békéscsabán

2022. április 1. 18:47 | Papp Ádám Sándor

Pénteken délután két kerékpár talált új gazdára a Herczeg Tamás országgyűlési képviselő által meghirdetett "Pattanj nyeregbe!" akció részeként.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője és Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője pénteken délután kerékpárral érkezett az akció zárórendezvényére. Az országgyűlési képviselő kiemelte: az egészséges, biztonságos és környezetbarát közlekedés támogatása céljából márciusban "Pattanj nyeregbe!" címmel szezonnyitó bringavásárlási akciót hirdetett.

– Békéscsaba kerékpáros város és büszkék lehetünk arra, hogy a megyeszékhely Andrássy útján elhelyezkedő biciklis út a forgalmát tekintve európai szinten is kiemelkedő. Városunk sok kerékpárúttal rendelkezik és jelenleg több felújítása, kialakítása van folyamatban. Egyrészt az akció célja, hogy minél többen kerékpározzanak, másrészt pedig az, hogy megfelelő, biztonságos felszereléssel ellátott kétkerekűn tegyék mindezt – hangsúlyozta Herczeg Tamás.

Deutsch Tamás kiemelte, hogy Herczeg Tamást több évtizede ismeri és tudja, hogy az országgyűlési képviselő a békéscsabai közélet olyan szereplője, aki szavai szerint egyedi ötletekkel rukkol elő, izgalmas kezdeményezéseket fogalmaz meg. 

A kezdeményezés részeként a Fövenyes utca 5., illetve az Andrássy út 49. szám alatti kerákpárüzlet vett részt. Ollári Zsolt bringabolt tulajdonos elmondta, hogy az akció ideje alatt minden kerékpárvásároló 2000 forint értékű, a biztonságos közlekedést szolgáló ajándékcsomagot kapott. Kitért arra is, hogy márciusban mintegy 150 bicikli talált gazdára a két üzletben. 

A kezdeményezés ideje alatt kerékpárt vásárlók közül kisorsolták azt a két szerencsést, akik 100 ezer forint erejéig visszanyerhették a bicikli árát. A két nyertes Korcsok Soma és Mester András lett, akiknek Deutsch Tamás és Herczeg Tamás adták át a nyereményt, valamint kívántak a győzteseknek balesetmentes közlekedést az új kétkerekűvel.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

További programok »

FEL