Demonstrációt tartott az Együtt

2017. május 22. 13:19 | Knyihár Mihály

A felsőoktatási és a civiltörvényt is kifogásolták a vasárnapi budapesti kormányellenes tüntetésen. Az eseményhez kapcsolódva több vidéki nagyvárosban, így Békéscsabán is demonstrációt tartott az Együtt. A párt képviselői a Fidesz-iroda előtt várták a szimpatizánsokat.

Kormányellenes zeneszámok kíséretében ragasztottak üzeneteket – többek között a Kétfarkú Kutyapárt plakátjait – a tüntetés szervezői a Fidesz békéscsabai irodájának ablakaira. Körömi János beszédében azt mondta, az Együtt cselekszik.

A párt gyulai választókerületi elnöke többek között azt ígérte, ha 2018-ban leváltják a kormányt, jóvátételi adót vetnek ki a korrupcióban érintett politikusokra, és eltörlik a felsőoktatási tandíjat. Felhívta a figyelmet arra, hogy szerinte országszerte azért mozdultak meg a tüntetők, hogy a jelenlegi politikai vezetéssel szemben hangot adjanak elégedetlenségüknek.

Bod Tamás az Együtt gyulai választókerületi elnöke  elmondta, az ország sok-sok pontján sokan ezt üzenik a kormánynak: nem kérnek többet a gyűlöletkeltésből,  valamint nem kérnek többet a civilek üldözéséből és a CEU ellehetetlenítéséből!

A Fidesz-iroda ablakainak teleragasztásán túl a tüntetésen nem történt rendbontás.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

FEL