Bojkottálná az Együtt az októberi népszavazást

2016. augusztus 8. 14:10 | Laczkó Viktória

A kormány bevándorlás-ellenes plakátjait ragasztotta le az Együtt. A békéscsabai helyszín csak a kezdet, mind a 19 megyében üzennek a politikusok: véleményük szerint a menedékkérő nem ellenség.

Bod Tamás, az Együtt gyulai és Körömi János, az Együtt békéscsabai elnöke foggal-körömmel ragaszkodnak azon nézeteikhez, hogy a kormány bevándorlás-ellenes politikája hazugságon alapul. Ennek kifejezésére ellenplakátokat helyeznek el a „Tudta?” plakátokra. Az Együtt szerint a Fidesz-KDNP folyamatosan ellenségeket gyárt, a demonstráció egyrészt ezt szeretné megállítani. Körömi János hozzátette: - Azt gondolom, hogy ez a nagyon agresszív kormánypropagandának a másik vetülete, hogy az ő működésüknek a hiányosságait, illetve a már intézményesített, államosított lopást, lenyúlásokat, irdatlan meggazdagodásukat is ezzel is próbálják elfedni.

Az Együtt mélyen egyetért Európa vezető országainak miniszterelnökeivel, államelnökeivel – fogalmazott Bod Tamás. Véleménye szerint Angela Merkel és Ferenc Pápa gondolkodásmódja lehet iránymutató, hiszen ők az emberiességet, a humánumot és a szolidaritást hangsúlyozzák a menekültügyben. A politikus bojkottra szólítja fel a lakosokat. - Az én személyes és az Együtt személyes meggyőződése is a bojkott. Tehát nem kell, nem szabad elmenni, nem szabad részt venni egy ilyen velejéig hamis, és gyűlöletkampányra alapuló népszavazásra.

A sajtótájékoztatón elhangzott: kevesebb, mint 1294 hazájából menekülőt kellene ideiglenesen, ellenőrzött keretek között befogadni. Az Együtt ezt összeurópai ügyként valósítaná meg, miközben nagy hangsúlyt kellene fektetni arra, hogy a menekültáradatot kiváltó okokat megszüntessék.

FEL