Dancsó Tibor: Megszavaztam, de nem feltétlenül értek egyet az előterjesztéssel

2022. május 2. 12:42 | Vári Bianka

Megtartotta a békéscsabai közgyűlés utáni sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció. Dancsó Tibor többek között az óvodákban jelentkező pedagógushiányról, a város működésének ellenőrzéséről és a reptér fejlesztéséről fogalmazta meg véleményét.

Három dologhoz kötött, hogy óvodáink legyenek: épület, gyermek és pedagógus” – kezdte a sajtótájékoztatót a DK helyi képviselője. Dancsó Tibor elmondta, hogy a város valamennyi óvodáját fejlesztette az elmúlt években, azonban folyamatosan csökken Békéscsaba lakossága, ez pedig a gyermekek és az őket nevelő szakemberek létszámán is érzékelhető.

– A következő évben, csak két óvodát vizsgálva látható, hogy 5 pedagógussal lesz kevesebb, helyettük dajkák gondozhatják a gyermekeket. Ha most nem teszünk valamit, akkor az óvodák gyermekmegőrzővé válnak. Azért, hogy ezt megakadályozzuk, ki kell dolgoznunk egy programot annak érdekében, hogy az óvodapedagógusaink jobb fizetést kapjanak, szívesebben maradjanak a pályán, ne vándoroljanak el, tehát növelni kell a megbecsültségüket – mondta az önkormányzati képviselő.

Ezután a várost érintő belső ellenőrzésekről beszélt. Dancsó Tibor kérdést fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy az esetleges hibákat az önkormányzat hogyan orvosolja. A képviselő ezt követően a reptér és az Előre pálya fejlesztéséről is beszélt.

 

fotó: Vári Bianka (behir.hu)

 

– Mindkét fejlesztést megszavaztam, mert hogy nézne ki, ha egy képviselő nem szavazná meg a saját városát érintő beruházásokat. De hangsúlyozom, hogy nem igazán értek vele egyet, illetve kicsit sokallom az árat. A reptér esetében csak azt szavaztuk meg, hogy elindul a tervezése, de kíváncsi lennék egy olyan üzleti tervre, amely bizonyítja, hogy ez rentábilisan üzemeltethető – jegyezte meg a politikus, hozzáfűzve: a jelenlegi számítások szerint 30-35 milliárd forintba kerülhet a reptér fejlesztése, amely mintegy 50 embert foglalkoztathat. A képviselő az Előre pálya hétmilliárdos fejlesztésével kapcsolatban hasonló kritikát fogalmazott meg.

– A beton lelátó már gyermekkoromban is balesetveszélyes volt és már jó ideje nem foglalhatnak rajta helyet a szurkolók. Ehelyett egy fedett lelátó épül, de egy kicsit itt is sokallom az összeget, ahhoz képest, hogy egy-egy kiemelkedő meccsen van teltház, általában néhány száz néző látogatja csak a mérkőzéseket. Biztos akarunk 7 milliárdért egy ilyet? De hát ezt adják, az ingyen pénz nagy úr – zárta gondolatait a DK önkormányzati képviselője.

További programok »

FEL