Csikósok vezették a felvonulást - Szent István napi előzetest a Lencsésin

2019. augusztus 18. 16:12 | Szabó Rita

Idén is megrendezték a Szent István napi előzetest Békéscsabán, a Lencsési lakótelepen. A közösségi programot minden évben az augusztus 20-át megelőző szombaton tartják. Az eseményen hirdették ki a „Lencsési a mi otthonunk” című alkotópályázat díjazottjait is.

Idén is hagyományosan mazsorett, fúvószenekari, valamint csikós felvonulással vette kezdetét az előzetes, amely a Lencsési úton haladt végig, és a Lencsési Közösségi Házhoz érkezett meg. A helyszínen a mazsorettesek szórakoztatták elsőként a közönséget.

Lassan három évtizedes, pontosabban 27 éves a programsorozat, amely kifejezetten a lakótelepen élőket szólítja meg – tájékoztatott a Lencsési Közösségi Ház intézményvezetője, aki hozzátette: a rendezvény célja, hogy erősítse a lakótelepen élők összetartozását, a közösség érzését.

– A Lencsési Közösségi Ház működésének az egyik alapvető célja, hogy közösségeket működtessen, hogy olyan rendezvényeket szervezzen, amelyek  kiszolgálják a Lencsési lakótelepen élőket és ezen túl pedig hagyományt teremtsenek. Ebbe a sorba illik a Szent István napi előzetes, vagy a Gyermeknapi előzetes is. Egyébként én úgy gondolom, hogy a lakóterület identitásába már beépült a Szent István napi előzetes és azt gondolom, hogy az itt élők kohézióját ez mindenképp erősíti - fogalmazott Takács Péter a Lencsési Közösségi Ház intézményvezetője. 

A szervezők ebben az évben is készültek játszóházzal és ugrálóvárra, de a Márvány Fotóműhely alkotásait is megtekinthették az érdeklődők, valamint az eseményen bemutatkozási lehetőséget biztosítottak a közösségi házban működő csoportoknak is. 

Galéria

További programok »

FEL