Gyermeknapi előzetes – 700 palacsintát osztottak szét a családsegítő munkatársai

2022. május 21. 17:24 | Erdei-Kovács Zsolt

A Lencsési, vagyis a József Attila lakótelep szívében, a Féja Géza téri kulturális intézményben és annak közvetlen környezetében mindig, vagy legalábbis a legtöbbször csuda dolgok történnek. Ez az eltelt három évtized hagyományainak megfelelően most sem történt másként, ugyanis most szombaton a gyermeknapi előzetest tartották meg.

A Takács Péterrel folytatott egyeztető telefonbeszélgetésben az intézményvezető, főszervező részéről elhangzott, hogy az eső nem fogja befolyásolni a rendezvényt, egyrészt azért mert egyáltalán nem fog esni, másrészt pedig azért, mert ha mégis elered, akkor a programoknak a nagyterem biztosít helyszínt. Nos, ilyen jellegű vészintézkedésre az idei eseményen sem volt szükség, ahogyan az eltelt három évtizedben egyszer sem. A világjárvány miatt ugyan a tavalyelőtti eseményt nem tartották meg, de tavaly már igen, s akkor talán az volt az első ilyen jellegű nagyobb szabadtéri esemény Békéscsabán.

Mint Takács Péter elmondta, a tavalyi esztendőben kiugróan magas volt a látógatószám, de idén is igen jelentősnek mondható az érdeklődés. A színpadon óvodai gyermekcsoportok mutatkoztak be, angol nyelvű műsort adtak a kicsik, majd pedig taekwondo-bemutató következett. A tűzoltóság, illetve katasztrófavédelem is beszállt a buliba, egy gépjárművet bocsátottak rendelkezésre, amit rögvest megrohamoztak a csöppségek, amint a nagy piros teherautó begördült a bölcsőde előtti útszakaszra. Így jártak az ugrálóvárak is és gyakorlatilag minden stand, a jelenlévők minden lehetőséget megragadtak arra, hogy jól érezzék magukat.

Az egyik asztalnál kézműves foglalkozás, a másiknál vívólecke várta a családok tagjait. A kínálatra nem lehetett panasz, mindenki megtalálhatta a neki való kikapcsolódási lehetőséget. A nap kétségtelenül egyik legnagyobb attrakciója volt az a néhány perc, amíg elfogyott az a 700 palacsinta, amit a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ munkatársai sütöttek reggel 9 órától kezdődően. Mint egyikük portálunknak elmondta, egy kavarásból 25-30 darab készült, kilenc serpenyőben három hölgy sütötte párhuzamosan a finomságokat, s tették mindezt három különböző alkalmatosságon.

 

A nagy csapat - Fotó: behir.hu/E.K.Zs.

 

Még a hozzávalók listáját is sikerült megszereznünk!

Három egész tojás, egy bő kávéskanál só, hat evőkanál kristálycukor, 2,5 dl tej, egy kg liszt, 1,5 liter szénsavas víz és egy hatalmas adag szeretet kellett a tökéletes édesség megalkotásához.

 

További programok »

Itthon

Nem kenyerünk a szemfényvesztés! – látásápolás nyáron

Legyen szó szemcseppekről, vitaminokról, vagy akár napszemüvegekről, a látószervünk a bőrhöz hasonlóan kiemelt és tudatos védelmet igényel. Nyáron intenzíven vigyáznunk kell, amikor a forróság, az UV, a gyakrabban előforduló bulizás, valamint sokaknál a pollen is árt a szemnek.
2024. június 24. 11:45
FEL