Csapatarany Pozsonyból

2017. január 18. 05:01 | behir.hu

Az Alföld Vívó Akadémia versenyzői a pozsonyi Európai körversenyen léptek pástra és csapatban aranyérmet szereztek, egyéniben Petri Renáta és Dékány Kinga jutott a legtovább.

Egy klub erejét jól mutatják a csapatversenyeken elért eredmények, hiszen itt nem elég egy klasszisversenyző, itt igazi csapatmunkára, több jó vívóra van szükség a jó eredmény eléréséhez. Történt pedig, hogy a magyar női párbajtőr válogatott edzői úgy döntöttek, hogy nem indítják a csapatot a pozsonyi Európai Körversenyen. Klubunk vezetése élve a lehetőséggel úgy döntött, hogy versenyzőink képviseljék a magyar színeket a versenyen.
A Csiaki Dorottya, Dékány Kinga, Kazár Dóra, Petri Renáta alkotta csapat felnőtt a feladathoz, hű maradt a magyar női párbajtőrvívás hagyományaihoz, és imponáló fölénnyel megnyerte a versenyt. Az ukránok harmadik csapata volt az első rivális. A győztes a nyolc közé jutott, könnyed siker lett a vége (45-21). A következő fordulóban aztán az esélyesnek kikiáltott amerikai csapat következett. A csabai lányok rendkívül fegyelmezetten, okosan, magukhoz ragadták a kezdeményezést, fokozatosan növelve előnyüket fölényesnek mondható előnnyel győztek (45-34). A döntőért a legerősebb ukrán csapatot kellett legyőzni, és az első asszót leszámítva, végig vezetve sikerült is megoldani a feladatot (45-29). A döntőben az izraeli csapat volt az ellenfél. Dékányék igazi örömvívást bemutatva nyerték meg ezt a mérkőzést is, megszerezve ezzel kadet női párbajtőrvívásunk második aranyérmét. Az elsőt Petri Renáta szerezte a klagenfurti versenyen).

Az egyéni versenyt remekül kezdték lányaink. A Petri, Dékány, Kazár hármas veretlenül, Csiaki 4/2-es mutatóval került föl az egyenes kieséses táblára. Itt Kazár Dóra kellemetlen meglepetésre, ha csak egyetlen találattal is, de vereséget szenvedett spanyol ellenfelétől, a másik három lány sikerrel vette ezt az akadályt. A 64 között Csiaki Dorottya búcsúzott. Ekkor az is kiderült, hogy legfeljebb egy csabai lány lehet ott a nyolcas döntőben, mert Renáta és Kinga egymással kellett megküzdjön a nyolc közé kerülésért, az idény során immár másodszor. S ahogy Klagenfurtban ezúttal is Petri Renáta nyerte kettejük csatáját. A döntőben a legjobb amerikai, Candreva volt az ellenfél. Ennek megfelelően rendkívüli izgalmakat hozott az asszó. Az amerikai vezetett, de Renáta kiegyenlített, kis hiba, és ismét az ellenfél vezetett, 14-12-re. Petri nem adta fel, kiegyenlített. Egyetlen találat döntött, ez azonban az ellenfél javára.

A fiúk versenyén Keszthelyi Zsombor képviselte az Alföld Vívó Akadémiát. A csoportmérkőzések során egyetlen vereséget szenvedett négy győzelem mellett. A táblán az ausztrál Dale legyőzése nem okozott gondot Zsombornak (15-7). Az amerikai Darojan nagy falatnak ígérkezett, de Zsombor nem ijedt meg tőle. Fej-fej mellett haladtak, de a vége a rutinosabb amerikainak sikerült (13-15). A serdülő korú Zsombor így is helytállt.

Eredmények:
Európai Kadet Körverseny (Pozsony)
Női párbajtőr egyéni (206 vívó):
7. Petri Renáta
9. Dékány Kinga
51. Csiaki Dorottya
67. Kazár Dóra
Női párbajtőr csapat (20 csapat):
1.    Magyarország (Csiaki Dorottya, Dékány Kinga, Kazár Dóra, Petri Renáta)
Férfi Párbajtőr egyéni (227 vívó):
46. Keszthelyi Zsombor

 

FEL