Csapadék- és belvízelvezető csatornák építése Békéscsabán

A Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretéből 350 millió forintos forrást nyert Békéscsaba csapadék- és belvízelvezető csatornák fejlesztésére. Ennek köszönhetően három békéscsabai városrészben kezdődnek munkálatok 2018-ban.

Ezeken a területeken több mint hat kilométeren építenek csapadék- és belvízelvezető csatornát. A Keleti kertekben és a Kastély szőlőkben zárt csapadékcsatornákat alakítanak ki, míg a Bethlen utcában a nyílt csatornákat teszik zárttá. A Bethlen utcai területhez tartozik a Bánát utcai kivitelezés is, ahol egy másik projekt keretében útépítés és kerékpárút-fejlesztés történik. A munkák miatt itt forgalomkorlátozásra és lezárásokra számíthatnak az arra közlekedők.

A békéscsabai kivitelezőnek 2019 szeptemberéig kell befejeznie a munkálatokat a három helyszínen. Dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. cégvezetője kiemelte, hogy minden városrész munkálatait illetően lakossági fórumokat tartanak a minél szélesebb körű tájékoztatás érdekében.

A Bethlen utcai zárt csapadékcsatornával kapcsolatos lakossági fórum április 25-én, szerdán 17 órától lesz a Csabagyöngye Kulturális Központ Vágréti termében.

A kivitelezés megkezdése előtt a Keleti kerteket és a Kastély-szőlőket illetően is tájékoztatják majd a lakosokat.

Megosztás:

Címke: , , , , ,