Megkezdődött a belvízhálózat fejlesztése Békéscsabán

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata 350 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. A „Békéscsaba csapadék és belvízhálózat fejlesztése” című projekt célja, a csapadékvíz károk elleni védelméhez szükséges infrastruktúra létrehozása, a csapadékvíz elvezetés problémájának megoldása, a biztonságos csapadékvíz elvezetés kiépítése, valamint a lakossági, önkormányzati vagyon védelme.


A projekt fő elemei

Bethlen utca

A fejlesztési területen a korábban megvalósult, jelenleg vízjogi üzemelési engedéllyel rendelkező nyílt bel-és csapadékvíz elvezető csatorna található. A fejlesztés során a meglévő nyílt csatorna zárt csatornává történő átépítése-, valamint a meglévő nyílt záportározóban vezérárok kialakítása valósul meg.

 

Keleti kertek

A fejlesztéssel érintett Szöcske, Tücsök, Bogár, Rózsakert és Buzogány utcákban nyílt rendszerű, bel-és csapadékvíz elvezető csatornák építése történik meg.

 

Kastélyszőlők

A fejlesztéssel érintett Gulyás utcában nyílt rendszerű, bel-és csapadékvíz elvezető csatornák valósulnak meg.

 

A projekt eredményeként, a projekt területén jelentősen lecsökken a csapadékkárok bekövetkezésének veszélye, javul a belterületi csapadékvíz elvezetés megfelelősége. Megtörténik a megépülő rendszer által összegyűjtött csapadékvíz befogadóba történő elvezetését biztosító, jelenleg is meglévő csapadékcsatorna szakaszok rekonstrukciója.

A tervek szerint a szerződéskötést követően március közepéig a munkaterületet is átveszi a kivitelező, a beruházáshoz tartozó munkálatok pedig várhatóan 2019. szeptemberében érnek véget.

A beruházás során megvalósul:

  • 591,0 fm meglévő nyílt csatorna zárt csatornává történő átépítése,
  • 2014,6 fm meglévő nyílt csatorna felújítása,
  • 2992,1 fm új nyílt csatorna építése,
  • 8 fm zárt csatorna építése.

További információ kérhető:      bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

A beruházás a TOP-6.3.3-16-BC1-2017-00001 „Békéscsaba csapadék és belvízhálózat fejlesztése” című projektben valósul meg.

Megosztás:

Címke: , , , , , ,